Gå til sidens hovedinnhold

– Utleiere må skjerpe seg!

Artikkelen er over 6 år gammel

1 av 2 studenter får ikke branninformasjon i boligen de leier.

To av tre studenter er ikke orientert om rømningsveier, og bare én av ti studenter har deltatt i brannøvelse der de bor i dag Mange studenter får overhodet ikke viktig informasjon om brannsikkerhet fra utleier.

Utsatt gruppe

Det viser en fersk undersøkelse blant 5.000 studenter. 

– Vi vet at mange studenter har manglende kunnskap om det ansvaret de har når de flytter for seg selv. Derfor er det bekymringsfullt at utleiere er såpass dårlig på informasjon rundt brannsikkerhet, sier Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Vi vet at studenter er en utsatt gruppe, og derfor er det særlig viktig at studenter får rikelig og korrekt informasjon om brannsikkerhet, fremholder Irgens.

Utleieres plikter

Utleiere av studentboliger plikter å påse at boligen er riktig utstyrt med brannvarsling, slokkeutstyr og rømningsveier.

- Utleiere må skjerpe seg, sier Dagfinn Kalheim, administrerende direktør i Norsk brannvernforening.

– Eiere bør også informere leietakere om viktig forhold knyttet til brannsikkerheten. Vår undersøkelse viser at utleierne svikter på dette punktet. Halvparten av studentene får ikke informasjon om brannsikkerhet, påpeker Kalheim

Dette er bakgrunnen for en informasjonskampanje der Norsk brannvernforening og Tryg Forsikring samarbeider med lokale brannvesen over hele landet. Brannvesenet er på plass ved semesterstart på en rekke studiesteder. (ANB)

Kommentarer til denne saken