Bane NOR meldte ved 13.30-tiden onsdag ettermiddag om problemer. Toget mellom Asker og Kongsvinger er blant de som er berørt.

Halvannen time senere opplyses det at det fortsatt jobbes med å rette feilen, men at dette vil ta tid.

– Dette er dessverre en feil som det vil ta tid å rette opp. Vi beklager til passasjerene, og anbefaler at en benytter seg av andre transportmidler enn tog de nærmeste timene, skriver Bane Nor.

Det er kontaktledningen i Brynsbakken i Oslo som er revet ned. Ledningen sørger for strøm til togene, og det gir store utfordringer med å kjøre til og fra Oslo S.

Litt etter klokka 15, lover de ny oppdatering klokka 19 onsdag.

Feilen har konsekvenser for disse linjene: SJ Norge Regiontog Hamar-Trondheim S, F1, F2, Go Ahead Oslo S- Stavanger, L1, L12, L13, L14 Asker-Kongsvinger, L2, L21, L22, L3 Oslo S-Jaren, R10, R11 og R30.

Vy skriver på sine nettsider at Oslo S har færre spor i bruk og togene vil kjøre i kø, og at det jobbes med å rette feilen.

– Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen, skriver Vy.

Bane NOR skrev klokka 14.45 på sine nettsider: – Vi jobber med å rette feilen, men dette vil ta tid. Vi anbefaler å velge andre transportmidler.

Rettet - men regn med forsinkelser

Det var kontaktledningen i Brynsbakken i Oslo som var revet ned, en ledning som sørger for strøm til togene. Dette ga store utfordringer med å kjøre til og fra Oslo S.

Ved 20-tiden var feilen rettet opp igjen.

– Strømproblemene ved Oslo S er rettet. Du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, skriver Bane Nor i en oppdatering.

Blant de berørte toglinjene er regiontogene mellom Oslo og Kongsvinger, Oslo og Stavanger, Oslo-Trondheim, Oslo-Stockholm og Oslo-Bergen. Flytoget var også rammet av de tekniske problemene.