En av tre har fått ny strømmåler

Artikkelen er over 3 år gammel

875 000 strømkunder har fått ny strømmåler, viser tall NVE har hentet inn fra nettselskapene. De skal gjøre det lettere for kunden å redusere egne strømutgifter.

DEL

Så langt i år er nærmere 500 000 nye målere montert. Nettselskapene venter at 1,6 millioner av totalt 2,9 millioner strømkunder, vil ha fått ny måler innen utgangen av året.

– De nye smarte målerne gjør at nettselskapet kan investere og drifte strømnettet mer effektivt, slik at strømregninga blir så liten som mulig. Med de nye målerne kan strømkundene bruke strøm når kostnadene er lavest, og de får bedre oversikt over strømbruken sin, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud.

Gjør som over 12.000 andre – følg Glåmdalen på Facebook

Alle får ny måler innen 2019 

Alle strømkunder skal ha ny smart strømmåler innen 2019. Nettselskapene sine prognoser for ventet tidspunkt for gjennomført installasjon er noe forskjøvet i tid, og NVE vil undersøke nærmere hva som er årsakene til at framdrifta ikke er like god som planlagt.

Nettselskapene melder om at bare litt mer enn en av hundre installasjoner ikke er gjennomført som planlagt. De viktigste grunnene er at folk ikke er hjemme, og at det ikke er plass i sikringsskapet.

– Det er viktig at alle følger med på informasjon fra nettselskapene, slik at installasjonen av de nye målerne kan gå så raskt og greit som mulig, understreker Sanderud.

NVE vil be nettselskapene om ny rapportering av framdrift i oktober.

Artikkeltags