1.200 LO-medlemmer tas ut i streik

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Finansstreiken rammes bankalliansen Sparebank 1 hardest.10 av 14 av deres banker er berørt etter at 1.200 LO-medlemmer le btatt ut i streik fra torsdag morgen.

DEL

Streiken i finansnæringen ble mindre enn fryktet. Likevel kan den få konsekvenser for bank- og forsikringskunder. 

Når 1.200 LO-medlemmer streiker fra torsdag morgen, rammes bankalliansen Sparebank hardest. 10 av deres 14 banker er berørt i ulik grad, og det går mest ut over forsikringstjenestene, opplyser kommunikasjonsdirektør Kristin Vetleseter.

– Vi gjør alt vi kan for at kundene skal merke minst mulig av streiken. Men dersom den varer lenge vil vi kunne få noen kapasitetsutfordringer, sier hun til NTB.

Foreløpig fungerer bank- og forsikringstjenester som normalt. Likevel oppfordrer Vetleseter kunder som har spesielt viktige gjøremål i nettbanken om å gjøre det før helgen.

– Kunder oppfordres også til å følge med på sin banks nettsider, sier hun.

På forsikringssiden må bankene prioritere kritiske hendelser, og folk som skal melde forsikringssaker bes om å gjøre dette på nett.

– Alle skal få hjelp, men kundene må påregne noe lengre behandlingstid, sier kommunikasjonsdirektøren. Mange av de streikende jobber på oppgjørsenheten innenfor forsikring, men også ansatte på kundesenteret er tatt ut i streik.

Opprinnelig var også rundt 20.000 medlemmer i Finansforbundet del av streikeuttaket, men de kom til enighet med arbeidsgiverne.

Foruten Sparebank 1, rammes blant annet Jernbanepersonalets Sparebank, Odin Forvaltning og Oslo Pensjonsforsikring.

– Kravene til LO var av svært prinsipiell karakter. LOs krav om tariffavtale i hele finansnæringen er et gammelt krav som det har vært jobbet med lenge. Denne gangen strakk vi oss langt for å få til en løsning, men det var dessverre ikke nok for LO. Vi beklager derfor at LO går ut i streik, sier arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr i Finans Norge i en epost til NTB.

LO organiserer under 3,5 prosent av de ansatte i finansnæringen og Kerr opplyser at streiken i mindre grad vil berøre bank- og forsikringskunder i Norge, men vil ha betydelige konsekvenser for enkelte foretak hvor LO har et større antall medlemmer.

LOs medlemmer streiker fra klokken 08 torsdag morgen.

Finansforbundet ble natt til torsdag enige med Finans Norge to timer på overtid og tar derfor ikke sine drøyt 21.000 medlemmer ut i streik.

(©NTB)

Artikkeltags