Gå til sidens hovedinnhold

Fra Rådhusplassen til elvebredden

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Rådhusplassen har gjennomgått en fornyelse og forvandling. De gamle benkene derfra er nå plassert langs Strandpromenaden.

De gamle benkene på plassen passet ikke inn i det nye miljøet. Nå har de i stedet fått et nytt liv ved Glomma.

– Her likte jeg meg veldig godt. Så pent, riktig vakkert er det her langs elva, sier Solveig Karlsson.

Hun sitter på en benk like nedenfor Promenaden Kafé på Langeland. Selv om hun har bodd på Disenå siden 1976 og ofte er på besøk i Kongsvinger så har hun aldri gått langs Strandpromenaden.

Elvelangs

Det ble en ny opplevelse for jenta fra Voss som gjorde odøling av seg for mange år siden. Hun går turer og trimmer endel, men dette var første gangen hun gikk elvelangs i Kongsvinger.

Solveig hadde ikke annet enn go'ord å si om gangveien som svinger seg langs elvebredden.

Benkene som er blitt satt ut i det siste falt også i smak hos henne. Sittende på benken kunne hun studere villblomstene langs elva og gangveien.

Gjenbruk

– Vi har satt ut seks, såkalte JA-benker, langs Strandpromenaden, sier Svein Olav Lund, leder av avdelingen for park og idrett i KK Eiendom.

– Det er gjenbruk av benkene fra Rådhusplassen. De ble anskaffet for å stå der, men arkitekten mente at de ikke passet inn lenger, så da plasserte vi dem langs Strandpromenaden.

Folk må få noe å sitte på der også, så nå er de benkene fordelt nedover fra Gjemselund og ned til renseanlegget, forteller Lund.

Ikke flere

KKE har ikke planer om å sette ut flere benker.

Nå er det plassert i underkant av tjue benker fra Guttebadet ved Tråstad gård og nedover til Langeland.

Noen med ryggstø, andre uten. I tillegg er det satt opp flere søppeldunker langs gangveien. Benkene fra Rådhusplassen er laget i betong og lakkert tre.

Nå er det opptil de som ferdes langs Strandpromenaden å bruke benkene og stelle pent med dem slik de varer lenge.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.