– Regjeringen tar ikke grensekrim i Hedmark på alvor

GRENSEKRIM: – Hva gjør justisministeren for å styrke politi og tollvesen i kampen mot grensekrim, spør Emilie Enger Mehl i Stortingets spørretime.

GRENSEKRIM: – Hva gjør justisministeren for å styrke politi og tollvesen i kampen mot grensekrim, spør Emilie Enger Mehl i Stortingets spørretime. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Hvor har det blitt av satsingen på grensekrim i Hedmark? Jeg opplever ikke at utfordringene blir tatt på alvor av regjeringen, sier Emilie Enger Mehl til justisministeren i spørretimen.

DEL

Emilie Enger Mehl sitter i justiskomiteen for Senterpartiet på Stortinget. Hun etterlyser tiltak for å redusere grensekriminaliteten i Hedmark i spørretimen onsdag.

– I desemberutgaven av bladet «Norsk politi» kunne man lese om to nye spesialiserte grensepolitibiler som skal stasjoneres i Østfold og Finnmark. Dette er i og for seg bra, men jeg reagerer på at dette er nok en satsing på grensekriminalitet uten at Hedmark og spesielt Kongsvinger-regionen er tatt med.

Regionen vår har store utfordringer knyttet til grensekriminalitet, og politiet må bruke store ressurser på å følge opp dette. Dette går igjen utover annet politiarbeid, som for eksempel forebyggende arbeid og tilstedeværelse i lokalsamfunn. Jeg opplever ikke at utfordringene blir tatt på alvor av regjeringen, sier Emilie Enger Mehl.

Hun tar nå dette opp med justisminister Per-Willy Amundsen (FrP), og har stilt følgende spørsmål som kommer opp i den ordinære spørretimen på onsdag:

«To nye grensepolitibiler skal stasjoneres i Østfold og Finnmark. Det er positivt, men jeg registrerer at satsingen nok en gang skjer uten Hedmark. Der ligger en av Norges mest trafikkerte grenseoverganger, på Magnor, og til sammen 38 overganger.

Politiet i Kongsvinger og omegn bruker mye kapasitet på grensekrim og har tidvis hele sin utetjeneste på Magnor.

Hvor har det blitt av satsingen på grensekrim i Hedmark, og hvordan vil statsråden sørge for nok ressurser og et godt samarbeid mellom politi og tollvesen i Hedmark?»

De nye spesialbilene, som er kjørt til Finnmark og Østfold, skal spare politiet for mye tid, samtidig som kontrollen blir grundigere.

– Spesialenhetene POD, PIT, PFT og politidistriktene har jobbet sammen for å finne de beste løsningene, både med tanke på inventar, funksjonalitet og IKT-utstyr. Det er også installert to arrestplasser bak i bilene, skriver «Norsk politi».

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.

 

Artikkeltags