Gå til sidens hovedinnhold

Stenger rullebane på Gardermoen i seks uker

Artikkelen er over 2 år gammel

Østre rullebane skal rehabliteres.

(Romerikes Blad)

I perioden 28. juni til 11. august stenger Oslo Lufthavn den østre rullebanen. Det skriver Avinor i en pressemelding.

Årsaken til dette, er at rullebanen er slitt og at det er behov for å skifte ut all asfalten på den 2 380 meter lange rullebanen. Totalt skal det legges cirka 70 000 tonn med asfalt.

For å sikre en noenlunde normal trafikk har Avinor og flyselskapene, i samarbeid med Luftfartstilsynet, derfor kommet fram til en løsning hvor de bygger om den ene taksebanen til en midlertidig rullebane.

På grunn av dette må det i tillegg gjøres masse arbeid på taksebane «Tango.» Det er denne taksebanen som fungere som landingsstripe.

Blant annet må asfalten utbedres på overflaten, nye skilter settes opp og merkes som midlertidig rullebane.

Les også

Ole Martin leverte Teslaen til vask – fikk sjokk da han sjekket hvor den var: – Sånt skjer bare på film

 

Arbeidet med asfalteringen startet allerede opp på nattetid og i helgene den 29. april. Så langt har arbeidet ikke hatt noe konsekvenser for trafikken på flytrafikken. Det eneste man har kunnet merke er en del anleggstransport på nærliggende veier.

– Denne løsningen sikrer at flytrafikken kan gå nærmest som normalt på Oslo Lufthavn i sommer, og er en løsning som både flyselskapene og Avinor er godt fornøyde med, sier kommunikasjonssjef ved flyplassen. Joachim Andersen til RB.

Den midlertidige rullebanen skal kun benyttes av de norske selskapene Widerøe, SAS og Norwegian, samt fly med spesialtillatelse.

Det er Veidekke som utfører jobben på Gardermoen. Arbeidet er planlagt å stå helt ferdig rundt 1. september og vil koste anslagsvis 200 millioner.

Kommentarer til denne saken