For bilistene som er på tur og kommer fra Eidskog eller en svenskehandel og skal videre til Åbogen eller Granli, blir det ikke mulig å kjøre over denne brua på en stund. Enda lengre omkjøring blir det for dem som bor rett på andre siden av brua, eller trafikken som skal inn på Grasmo industriområde.

 

Svært mange vil bli berørt når veivesenet må stenge Jerntjernbråten bru, men det blir bare for en drøy uke. Fra onsdag 6. september klokken 08.00 til fredag 15. september klokken 15.00. Brua ligger på Fylkesvei 342 Bråtavegen. Vegvesenet vil skilte omkjøringen for disse dagene, og i tillegg har de varslet de som driver med transport.

 

– Hva skal dere gjøre med brua?

–  Det er noe vedlikehold på brua som vi må utføre. Vi skal støpe på et nytt betongslitelag oppå det gamle som nesten er slitt bort. Det er så lite overdekning igjen at armeringen begynner å komme fram flere steder i kjørebanen på brua, sier Rolf Storsveen, som er byggeleder i Statens vegvesen.

Klarer dere å holde fristen?   

– Vi har bevisst gått ut med litt god tid på stengningen, og vi håper å bli ferdig med jobben før den 15. september slik at brua igjen kan åpnes for trafikk, forteller Storsveen.