Hans Martin Hansen er mannen som har verdensrekord i stand-up-komikk; han holdt ut 38 timer med egenproduserte vitser og morsomheter, kun med fem minutters pause for hver time.

Hverdagskomikk

Denne rekorden slår han nok ikke i sitt show «Game of Hansen» som vises i Rådhus-teatret lørdag, men han lover at folk skal få le:

– Det er nok en del gjenkjennelige situasjoner for folk flest som skaper latter.

– Vi er jo et langt og rart land, men vi er jo så få at vi opplever omtrent det samme i hverdagen, de fleste av oss, sier Hansen, som turnerer Østlandet rundt med showet sitt i disse dager.

Det er hans femte stand-up-show, men han har aldri vært på våre kanter med humoren:

– Det er faktisk første gang jeg er på Kongvinger og holder stand-up. Det blir spennende å se hvordan min humor blir tatt imot hos dere, sier han.

– Knepet med å finne historiene er å se det hverdagslige og tenke seg situasjonen helt ut i ytterste konsekvens.

Det er som med fiskehistoriene, laksen blir jo større og større for hver gang du forteller om fangsten, sier komikeren.

Dessuten påstår han å ha en stor grad av selvironi:

– Jeg er jo vestlending. Vi har den evnen. Komikere fra Østlandet har gjerne vanskelig for å le av seg selv; de vil heller «henge ut» andre, sier Hansen.

Litt som Gullestad

Om du ikke har opplevd Hans Martin Hansen som stand-up-komiker, så har du trolig sett han på tv. Han har hatt ulike roller i humorserier, og nå er det «Side om side» på NRK1 som gjelder.

Her spiller han Rolf Gullestad, naboen i gata som er litt «nedsnødd» og ikke tar hint på noen som helst måte.

– Det hender jo folk lurer på om jeg er så «blåst». Da sier jeg at ja, den karakteren minner mye om meg.

Det er vel en grunn til at jeg har fått rollen, produsenten av serien er naboen min i virkeligheten, og da jeg spurte hvem som var modellen for rollefiguren min sa han bare: «Ikke tenk på det, bare vær deg selv», humrer Hansen.