Gjensyn på folkefest

GJENSYN: Nora Jabri kommer på en gjenvisitt til Grue i stedet for Thosebricks, som fikk spilleforbud av arrangører nord i Kongsvinger-regionen.

GJENSYN: Nora Jabri kommer på en gjenvisitt til Grue i stedet for Thosebricks, som fikk spilleforbud av arrangører nord i Kongsvinger-regionen.

Artikkelen er over 3 år gammel

GRUE: Thosebricks fikk forbud mot å spille på innflytterfesten på Kirkenær. I stedet blir det et gjensyn med Nora Jabri. Trylleshow blir det også. Men Oslo-bussen ble avlyst.

DEL

Tony Alexander Skjevik var booket og klar for å ha konsert på årets folkefest på Kirkenær. Men fikk beskjed fra arrangørene i Solør-mart`n at det ikke var aktuelt ettersom han skal spille på åpningskonserten på Flisa uka etter. De satte også ned forbud mot at Skjevik i Thosebricks skulle spille på «Ville dager» på Skansen tidligere i juni.

– Veldig synd, for Tony hadde gledet seg til å være med på innbyggerfesten vår, og han er en lokal kjendis. Men vi har i stedet fått tak i Nora Jabri. Hun har vært hos oss tidligere da vi hadde konsert for Grue barne- og ungdomsskole. Hun ble tatt veldig godt imot av elevene, så vi får til en bra fest likevel, sier ordfører Wenche Huser Sund.

Hun måtte avlyse bussen som var satt opp fra Oslo til Kirkenær for å få potensielle innflyttere på besøk, og begrunner dette med at det har vært for travle dager og for lite markedsføring av tilbudet.

Viktig helg

Kommunen inviterer til innbyggerfest i teltet i Kirkenær sentrum lørdag 24. juni. Der håper hun at både innflyttere, kommende grueborgere og folk som «alltid» har bodd i bygda kommer. Kommunen byr på musikk, underholdning, en smak av rømmegrøt og pølser til ungene. Fredrik Moe fra Norske Talenter kommer også, og sørger for trylleshow.

– Nora skal spille for oss en hel halvtime, så dette kommer til å bli bra. Sankthanshelga på Kirkenær er så viktig, så den må vi være med og utvikle og bruke for det den er verdt. Her er det et veldig bra program i to dager, sier ordfører Wenche Huser Sund, som samtidig nevner at kommunen trenger flere frivillige til å hjelpe til på arrangementet i teltet.

Felles moro

– Jeg kommer til å intervjue noen Gruefolk på scenen. Jenssveen, Hals og Fossum spiller for oss også, for det er viktig å vise fram de lokale og dyktige musikerne våre, sier Huser Sund.

Hun mener at en innbyggerfest er en fin mulighet til å bli kjent med hverandre, om man er nyinnflytter eller er født og oppvokst i Grue.

– Det er viktig at vi har det moro sammen. Jeg har invitert folk som var på Hard Rock Cafe på innbyggerrekrutteringen, og vet at det kommer noen derfra, sier Huser Sund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.