Gå til sidens hovedinnhold

Buss for flere gjester

Artikkelen er over 3 år gammel

GRUE: Sankthans på Kirkenær skal nå nye høyder. Med buss fra Oslo og en tryllekunstner på scenen. Fredrik Moe fra Norske Talenter tryller.

– Vi bruker sankthansfeiringen på Kirkenær til å vise hva vi har og hva vi kan i Grue. Dette er et stort arrangement som trekker mye folk, og i år ønsker vi å få enda flere hit, sier ordfører Wenche Huser Sund, Astrid Østgaard, Haakon Gjems og Anita Sætre Goplen i den kommunale sankthanskomiteen.

Fredrik Moe, en av finalistene til TV2 sitt Norske Talenter, kommer til Kirkenær 24. juni for å trylle og ha et show.

23-åringen bor i Ski, er lærerstudent og liker å trylle på fritiden. Han har til nå mest tatt på seg oppdrag for firmaer og lukkede selskaper. Nå kommer han altså til Grue, og Moe er en artist publikum kommer til å se mye av framover.

 

– I tillegg har vi fått Tour De Kids til å komme hit igjen. Det ble vellykket da de var her for to år siden, og nå blir det et enda større show og flotte premier, sier Wenche Huser Sund, som også inviterer til en innbyggerfest. Hun har nettopp fått vite at Grue har økt i folketallet igjen. Bare med en siden sist, men hun fryktet at tallet skulle være negativt.

– Ja, nå er vi 4778. Og flere skal vi bli, derfor vil vi sette opp buss fra Oslo til Kirkenær 24. juni. Da håper jeg folk innafor melder seg på og kommer opp for å se hvordan vi har det. De kan få et innblikk i skolen og i barnehagene. I tillegg kan de få treffe mange hyggelige Grue-folk. Både som har bodd her lenge eller som nettopp har flyttet hit, sier Huser Sund.

– Kommer det folk med bobil eller campingvogn for å være her denne helga, så skal vi finne plass til dem, sier næringssjef Haakon Gjems, som ser sankthanshelga som en ypperlig mulighet til å markedsføre kommunen. Derfor er det også søkt om midler fra fylkeskommunen for å utvikle arrangementet. Kommunen selv bruker 100.000 kroner fra næringsbudsjettet på denne helga. I tillegg har som vanlig handelsstanden på Kirkenær et fyldig program og artister, dette vil bli presentert senere.

– Jeg vil intervjue Gruefolk som har flyttet hit, vi vil gjerne ha med oss de som selger hus og tomter og vi vil sette pris på noen Grue-par og gi dem en makeover på scenen. Med både klær og sminke. I tillegg er den nye rådmannen, Geir Kvisten, på plass, sier Huser Sund.

Det blir som vanlig også ei egen Matgate på arrangementet, og i år skal Gotmar Rustad snakke om akevitten inne i venterommet på Stasjonen. I fjor ble det trangt om plassen i Bryggeriet Bokhandel.

– Vi må få tatt i bruk stasjonsbygningen mye mer. Den ligger midt i hjertet i sentrum, sier Gjems, Sund, Goplen og Østgaard.

Goplen kommer også til å presentere stedsutviklingen i Svullrya denne helgen.

 

Kommentarer til denne saken