Vil ha med Oslo-folk på St. Hansfesten

FESTSTEMTE: Ordfører i Grue, Wenche Huser Sund, Aina Nordli, Asbjørn Holmen, Haakon Gjems, Martin Tvengsberg, Anders Baardseth, Øyvind Hammer og Heidi Frette Fredriksen håper på lignende godvær under St. Hansfesten 23.-24. juni.

FESTSTEMTE: Ordfører i Grue, Wenche Huser Sund, Aina Nordli, Asbjørn Holmen, Haakon Gjems, Martin Tvengsberg, Anders Baardseth, Øyvind Hammer og Heidi Frette Fredriksen håper på lignende godvær under St. Hansfesten 23.-24. juni. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

GRUE: Kirkenær Handelsstand og Grue kommune lover en skikkelig sommerfest for sine- og potensielle innbyggere 23.-24. juni. På lørdag blir det satt opp buss fra Oslo med nysgjerrige som vil ta en nærmere titt på Grue.

DEL

Det er bare å sette av fredag 23. og lørdag 24. juni skal vi tro ordfører i Grue, Wenche Huser Sund, og medlem av St. Hans-komiteen, Heidi Frette Fredriksen.

Grue kommune går inn sterkere enn noen gang og arrangerer en innbyggerfest lørdag fra kl. 17.00.

– Her inviterer vi alle innbyggere i kommunen og alle potensielle innbyggere, sier ordfører Sund.

Setter opp buss fra Oslo

Gjennom Facebook blir det reklamert for bussen som skal frakte de potensielle innbyggerne midt til hjertet av Grue under St. Hans-festen.

– De blir transportert helt til torget, utenfor teltet. Vi vil vise de hvor fint det er her. De skal få kjenne på pulsen og hvor godt det er å være her, forteller en engasjert ordfører.

Til underholdning fra Halsveen og Fossum, som skal spille blant annet «Look to Grue», magiker Fredrik Moe fra Norske Talenter og ThoseBricks fra The Stream, skal alle med et hjerte for Grue få høy puls.

Under festen som varer fra kl. 17.00-20.00 skal også synlighetsprisen og «Årets bedrift» deles ut.

Ordfører Sund står for den offisielle åpningen fredag kl. 17.00, men alllerede fra morgenen av begynner festen.

– Her vil jeg også presentere den rådmannen i Grue, sier Sund.

Kirkenær Handelsstand opplever et stort trykk under St. Hans-helgen og butikkene åpner fredag med mange gode tilbud.

Den populære «Matgata» vender tilbake med 12 boder i år, og åpner kl. 10.00 fredag.

– Vi vil lage distriktets største lappeteppe!

Strikking er inn om dagen og Grue følger trenden.

– Vi skal ha en strikkeutstilling på Gruetorget. Der skal vi prøve å få inn så mange kofter og strikkegensere som mulig, og fylle torget. Vi har også en kommende konkurranse som vi kjører allerede nå. Vi skal prøve å lage distriktets største lappeteppe sammen med innbyggerne, sier Heidi Frette Fredriksen.

Barna kan fråtse i et bredt utvalg med spennende aktiviteter denne helga. Det populære tivoliet er åpent til midtnatt.

Grue Bygdeungdomslag arrangerer Minitraktorcross for alle barn fredag kl. 16.00.

Tour of Norway for Kids kommer

På lørdag kl. 12.00 kommer det nasjonale arrangementet Tour of Norway for Kids til St. Hans-festen og setter opp ei bane nær brannstasjonen. Dette er programmet som alltid blir vist under TV2s Tour de France sendinger.

Det blir også rom for kultur denne helga. Under den tradisjonsrike gratis frokosten lørdag morgen kommer Tor Håby til teltet og skal fortelle om bokprosjektet sitt om Finnskogen og krigen.

Kveldsunderholdningen fredag står Rytterne Röj for, mens jubilantene Picazzo spiller på Gruetunet lørdag.

– Ta på deg strikkekofta og kom!

Oppfordringen fra St. Hans-komiteens Heidi Frette Fredriksen er klar: Ta på deg strikkekofta og kom!

– Dette blir artig. Det er veldig gøy å få med flere aktører. Gjennom 35 år har vi opplevd at St. Hansfesten har vokst, utenom et par ville år med Vazelina og Sputnik, hvor besøkstallet var helt vilt, sier Fredriksen.

– Denne festen betyr alt for Grue. For samholdet og dugnadsånd er det Grue er kjent for, og denne festen viser kommunen fram på beste måte, legger hun til.

VELKOMMEN: Ordfører i Grue, Wenche Huser Sund, er engasjert og kommunen setter opp buss fra Oslo lørdag for potensielle innbyggere som vil komme på St. Hansfesten.

VELKOMMEN: Ordfører i Grue, Wenche Huser Sund, er engasjert og kommunen setter opp buss fra Oslo lørdag for potensielle innbyggere som vil komme på St. Hansfesten. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.