Gå til sidens hovedinnhold

Sir Alex Ferguson med overraskende Liverpool-innrømmelse

Den legendariske Sir Alex Ferguson sier at Liverpools «fenomenale» form de to siste sesongene gjør at han er glad at han pensjonerte seg i 2013. Vi tror United får problemer på Anfield søndag.

(Nettavisen)

Liverpool og Manchester United møtes til toppkamp på Anfield søndag, og de regjerende ligamesterne jager tre poeng bak Ole Gunnar Solskjærs Manchester United før søndagens oppgjør mellom gigantene i engelsk fotball.

Onsdag er det ca. 75 millioner i Vikinglotto-potten. Trykk her for å levere kupong

Under Fergusons ledelse vant United Premier League 13 ganger, men de har ikke vunnet ligaen siden skotten pensjonerte seg i 2013. Det har derimot erkerivalene fra Merseyside. Liverpool vant sitt første ligamesterskap på 30 år sist sesong.

- Det er de to mest suksessfulle lagene i Storbritannia som møtes når du ser på hvor mange trofeer de har vunnet, sa Ferguson under «A Team Talk With Legends », hvor inntektene gikk til Sports United Against Dementia og the League Managers Association’-veldedighets organisasjon.

- United mot Liverpool er sesongens største kamp. Det er de to mest suksessfulle lagene i landet.

- Takk og lov for at jeg pensjonerte meg da jeg gjorde, for når jeg ser Liverpools prestasjoner over de to siste sesongene, så har de vært fenomenale.

Den engelske landslagssjefen Gareth Southgate, Liverpool-manager Jürgen Klopp og tidligere Liverpool-manager Sir Kenny Dalglish var sammen med Ferguson under livesendingen fra Lockdown Teatre.

Vi tror United får problemer på Anfield - igjen.

Liverpool - Manchester United 1,90 - 3,60 - 3,60 H (spillestopp søndag kl. 17.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Engelsk, Premier League. Liverpool vil forsøke å ta tilbake tabelltoppen søndag, men Jürgen Klopps menn har kun vunnet fire av de siste ti kampene i ligaen, og de står uten seier i de tre siste kampene. I forrige serierunde tapte scouserne 0-1 borte mot Southampton.

Liverpool har kun tapt én hjemmekamp mot Manchester United etter at Jürgen Klopp tok over managerjobben på Anfield.

Onsdag er det ca. 75 millioner i Vikinglotto-potten. Trykk her for å levere kupong

Jürgen Klopp må fortsatt klare seg uten Virgil van Dijk som er ute med en kneskade. Også Joe Gomez mangler. Det betyr at midtbanespillerne Fabinho og Jordan Henderson har måttet vikariere i midtforsvaret. Det er usikkert om Joel Matip blir klar til søndagens kamp.

Det som er klart, er at den portugisiske angriperen Diogo Jota ikke rekker kampen, men den spanske midtbanespilleren Thiago Alcantara er tilbake fra skade. Han vil forsterke Liverpool.

Ubeseiret på bortebane

Ole Gunnars Solskjærs mannskap kommer til Merseysisde som ligaledere, etter at de slo Burnley 1-0 på Turf Moor tirsdag. United er i kjempeform. De har ikke tapt en ligakamp siden november. På de elleve siste kampene har de ni seire og to uavgjorte.

På bortebane har de vært rett og slett outstanding. De er ubeseiret i åtte bortekamper så langt denne sesongen, hvorav syv er vunnet. Det eneste poengtapet kom i 2-2-kampen mot Leicester.

Onsdag er det ca. 75 millioner i Vikinglotto-potten. Trykk her for å levere kupong

Victor Lindelöf spilte ikke mot Burnley, og han var også ute i FA-cupkampen mot Watford. Svensken har problemer med en ryggskade. Anthony Martial og Nemanja Matic er begge usikre etter å ha pådratt seg muskelskader i kampen mot Burnley.

En kanal var starten på rivaliseringen

Liverpool og Manchester United er de største rivalene i engelsk fotball. Klubbene er også de to mest suksessrike i England. Rivaliseringen mellom lagene strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet, og det handler om mer enn fotball.

Da skipskanalen til Manchester sto ferdig i 1894, og skipene kunne seile direkte til Manchester, mistet mange havnearbeidere i Liverpool jobben. Det skapte sinne i Liverpool, og rivaliseringen var i gang mellom de to byene, ifølge nettstedet premplace.

Bare tre måneder senere spilte Liverpool og Newton Heath (som i 1902 ble omdøpt til Manchester United) mot hverandre for første gang.

Newton Heath endte på sisteplass i toppdivisjonen, mens Liverpool, som var ubeseiret hele sesongen, vant andredivisjon. De to klubbene møttes i playoff. Liverpool vant kampen 2-0 og sendte Newton Heath ned.

Fredag er det ca. 103 millioner kroner i Eurojackpot-potten.

Kampene mellom Liverpool og Manchester United har vært jevne de seneste årene. Seks av de ti siste kampene mellom klubbene har endt uavgjort, men på Anfield har Liverpool hatt overtaket de siste årene. De har vunnet to av de fire siste kampene, og de to andre kampene har endt 0-0.

Liverpools statistikk på hjemmebane er vanvittig. De er ubeseiret i 67 ligakamper på rad på Anfield.

55 seire, 12 uavgjorte og null tap. 176 mål scoret og kun 44 innslupne er fasiten siden 1-2-nederlaget mot Crystal Palace 23. april 2017. United er i fin form, men de har slitt mot topplagene. De tapte mot Tottenham og har spilt uavgjort mot Leicester og Manchester City

Liverpool vant 2-0 her sist sesong, og vi tror de tar en ny seier søndag. Oddsen på hjemmeseier er 1,90.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.