Gå til sidens hovedinnhold

Kristian (17) takket nei til United. Nå spiller han for City-legende

Kristian Malt Arnstad (17) takket nei til et tilbud fra Manchester United. Nå er han tatt opp i A-stallen til den belgiske toppklubben Anderlecht.

(Nettavisen)

Oslo-klubben Heming har produsert utenlandsproffer på løpende bånd. Kristian Malt Arnstad (17) er siste i rekken. Han gikk til den belgiske storklubben Anderlecht i 2019. Fra før har klubben ved foten av Holmenkollåsen fostret opp Sampdoria-spillerne Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen.

Fredag er det ca. 925 millioner kroner i Eurojackpot-potten.

Allerede ett år etter at Malt Arnstad kom til Anderlecht, fikk 17-åringen debuten fra start i den belgiske ligaen. I oktober spilte Heming-gutten hele kampen da Anderlecht tapte 0-3 mot Club Brugge. Før debuten i startelleveren hadde han kun én gang tidligere vært i troppen til den belgiske hovedstadsklubben.

Under Manchester City-legende Vincent Kompany sine vinger, har nordmannen fått muligheten til å vise seg frem ved to anledninger i seriesammenheng.

Før Arnstad signerte for Anderlecht i september 2019, kunne han gått til Manchester United. Det sa han i et intervju med Brüssel-avisen La Dernière Heure.

- Jeg foretrakk Anderlecht fremfor Manchester United, Ajax og AC Milan, sa han til den belgiske avisen.

Han utdypet det til VG i desember.

– Det var et konkret tilbud. Jeg vurderte alle muligheter, men hvis du sammenligner United med Anderlecht, så er det mye kortere vei opp til A-laget. Det er det jeg har lyst på. Anderlecht sto veldig ut for meg, de har et godt rykte med å gi unge spillere sjansen, sa han til VG.

Fredag spiller Anderlecht borte mot Eupen. Det var i hjemmekampen mot Eupen i slutten av september den norske 17-åringen ble tatt ut i A-lagstroppen for første gang.

KAS Eupen - RSC Anderlecht 3,25 - 3,30 - 1,92 U (spillestopp fredag kl. 20.40)

Klikk på denne lenken for å levere dette spillet

Belgian Jupiler Pro League. Eupen står uten seier i de tre siste kampene hjemme på Kehrweg Stadion, hvorav de to siste kampen er tapt.

Eupen har en elendig statistikk mot Anderlecht. De har kun vunnet én av de siste tolv kampene mot storklubben fra Brüssel. Seieren kom på hjemmebane i oktober 2018.

Samtidig har tre av de fem hjemmekampene mot Anderlecht endt uavgjort.

Fredag er det ca. 925 millioner kroner i Eurojackpot-potten.

Manchester City-legenden Vincent Kompany dro hjem til barndomsklubben Anderlecht før sist sesong, der var han spillende trener forrige sesong. Men resultatene til Brüssel-klubben var skuffende. De endte nede på åttendeplass som er den dårligste tabellplasseringen til laget på 2000-tallet.

Nå har Kompany lagt fotballskoene på hyllen for å konsentrere seg om managerjobben, og det ser ut til å fungere bedre.

På hjemmebane har Anderlecht vunnet de tre siste kampene, men på bortebane går det ikke like bra for det belgiske hovedstadslaget.

Nordmann i troppen

Anderlecht falt ned til femteplass etter bortetapet mot OH Leuven i helgen. Det var femte kampen på rad uten borteseier for Kompanys mannskap.

Kristian Arnstad var i troppen i helgens bortekamp mot OH Leuven, men han ble sittende på benken i samtlige 90 minutter, hvor han så at lagkameratene tapte 0-1.

Halvparten av klubbens bortekamper har endt uavgjort så langt denne sesongen. Anderlecht spilte også uavgjort mot Eupen (1-1) da lagene møttes i september. Vi tror på en ny jevnspilt kamp fredag. Oddsen på U er greit betalte 3,30.

Klikk på denne lenken for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.