(Nettavisen)

Ruben Kristiansen har vært kanskje Branns viktigste spillere denne sesongen, men lyskeproblemer har gjort at 35-åringen har måttet stå over flere kamper.

Det har fått konsekvenser for resultatene til bergenserne.

2,95 i odds på at Brann vinner på denne måten mot Stabæk

2,95 i odds på at Brann vinner på denne måten mot Stabæk

Brann har nemlig ennå ikke vunnet på bortebane denne sesongen uten midtstopperen fra Nordreisa på banen. Kristiansen har startet alle de fire kampene Brann har tatt poeng på bortebane.

Men vi tror Brann bryter den trenden søndag.

Brann har vunnet fem av de seks siste bortekampene mot Stabæk, og vi tror bergenserne rett og slett er et bedre fotball-lag enn Stabæk.

Stabæk - Brann

Odds: Brann vinner og under 3,5 mål - 2,95 i odds

Kampstart søndag 17. september kl 17.00

Spillestopp kl 15.59

Nadderud

Kampen kan sees hos TV2 Play

Vi tror at Brann vinner og under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,95 i odds

Bob Bradley gjør comeback i Stabæk. 65-åringen trente klubben i 2014 og 2015. I 2015 tok han Stabæk til en tredjeplass i Eliteserien.

Amerikaneren har tatt over etter Lars Bohinen som i forrige uke fikk sparken i klubben etter seks tap på rad.

Bradley skal forsøke å redde Stabæk fra nedrykk. Den nye hovedtreneren ble presentert forrige søndag. Med seg i trenerteamet får 65-åringen tidligere Brann-spiller Azar Karadas. For sistnevnte blir søndagens kamp spesiell. Karadas har nemlig vært Brann 2-trener siden 2021, og han sitter på en del førstehåndsinformasjon som han kan bruke mot bergenserne søndag.

Første tap mot Brann?

Bob Bradley har møtt Brann to ganger tidligere som trener. Begge gangene i 2014. Han vant 2-1 i Bergen, mens kampen på Nadderud endte 1-1. Søndag tror vi amerikaneren går på sitt første tap mot bergenserne.

Stabæk ligger på nest sisteplass i Eliteserien. De har spilt elleve Eliteserie-kamper på rad uten seier, og vi har ingen tro på at ny trener-effekten kicker inn med en gang.

Bæringene mangler fortsatt danske Høgh som er ute med skade.

Brann har vært solide på hjemmebane denne sesongen. Rødtrøyene står med 8-2-1 på de elleve første kampene i Bergen. Det gjør bergenserne til Eliteseriens beste hjemmelag så langt.

På bortebane har det ikke gått like bra. De står bokført med beskjedne 3-1-5 så langt denne sesongen. Det har blitt to seire og tre tap på de siste fem borte, men Brann trives på Nadderud. Iallfall om man ser på resultatene. De har vunnet fem av de seks siste bortekampene mot Stabæk.

Brann har en lang skadeliste. Ruben Kristiansen skal opereres i neste uke, og han risikerer å bli ute resten av sesongen. Ole Didrik Blomberg ble operert for det samme for over en måned siden, og er fortsatt fem-seks uker unna å være tilbake i trening.

Ikke nok med det.

Niklas Jensen Wassberg har i lang tid slitt med en hamstringskade, mens nykommer Magnus Warming skadet seg i debuten fra start hjemme mot Arouca i kvalifiseringen til Conference League. Begge er uaktuelle til søndagens kamp mot Stabæk.

En hofteskade gjør at Jonas Torsvik heller ikke blir spilleklar til kampen på Nadderud.

Stabæk har ikke vunnet siden mai, og vi tror bæringene må vente en uke til før de tar en ny trepoenger.

Vi tror Brann tar sin fjerde borteseier for sesongen på Nadderud, men det blir neppe noen overkjøring. Det har vært scoret under 3,5 mål i alle hjemmekampene til Stabæk så langt denne sesongen. Det har også vært scoret under 3,5 mål i ni av de ti siste kampene når disse to lagene har møttes i Bærum.

Vi tror at Brann vinner og under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,95 i odds