En mann (72) hjemmehørende på Romerike omkom i en sportsflyulykke i Kongsvinger tirsdag ettermiddag. Den andre mannen som satt i flyet er ikke alvorlig skadd.

– Personen har lettere skader. Han ble sendt til Ahus etter ulykken, forteller politioverbetjent Rune Bekkemoen ved Kongsvinger politistasjon til Glåmdalen.

– Han var stabil ved ankomst til Ahus tirsdag kveld, og skal ikke være påført alvorlige skader, sier pressesjef Geir Lindhjem ved Ahus til Romerikes Blad.

Mannen er 78 år gammel, og politiet opplyser at han er registrert med bostedsadresse i Oslo. Ifølge flyklubben mannen er tilknyttet skal han være bosatt i Kongsvinger.

Havarikommisjonen og to av politiets krimteknikere arbeider onsdag ved Gjølstad flyplass for å finne ut hvorfor sportsflyet havarerte under landing. De begynte arbeidet tirsdag kveld.

– Vi har god ekspertise med oss, men det er altfor tidlig å si noe om årsaken ennå. Heldigvis er det uvanlig at slikt skjer – selv om vi faktisk hadde en seilflyulykke i Grue i fjor, sier Bekkemoen.

Etter ulykken ble det innført luftromsrestriksjoner i en sirkel på 2,5 nautiske mil og 2500 meters høyde rundt flyplassen. Disse ble opphevet onsdag klokken 12.45, melder politiet.

Dette er ulykkesflyet:

  • Flyet ble konstruert av den franske flyprodusenten Dyn'Aéro og er av typen MCR01
  • MCR01 finnes i flere versjoner. Flyet som var involvert i ulykken er en såkalt ULC, og går under kategorien sportsfly (tidligere mikrofly). Det har en marsjfart på 260 km/t
  • Flytypen er en videreutvikling av Colomban MC100 Ban-Bi, som ble utviklet av den franske flydesigneren Michel Colomban
  • Dyn'Aéro gikk konkurs i 2017. Flyet selges nå gjennom selskapet SE Aviation og kan fås som byggesett eller ferdig montert

(Kilder: http://www.se-aviation.fr, http://www.dynaero.fr, wikipedia)