Vil ha ishallen på Holt

? VI HAR PLASS: Trond Løvstad (fra venstre), Ole Hermann Sørli, Bjarne Jevne og Arvid Lysø ønsker å samle isidretten på Holt. ? Her er det plass nok til flere ting, mener de.

? VI HAR PLASS: Trond Løvstad (fra venstre), Ole Hermann Sørli, Bjarne Jevne og Arvid Lysø ønsker å samle isidretten på Holt. ? Her er det plass nok til flere ting, mener de. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Kongsvinger Skøyteklubb går inn for å samle isidretten i Kongsvinger på ett sted. SYNES DU DET ER EN GOD IDE? SI DIN MENING!

DEL

Skøyteklubben ved leder Trond Løvstad, Bjarne Jevne, Arvid Lysø og Ole Hermann Sørli inviterte i går kveld til pressetreff på Holt Stadion.

Budskapet var enkelt: Skøyteklubben ønsker å bygge den nye planlagte ishallen på Holt, sammen med en kunstisbane.

– Vi ønsker å samle isidretten oppe på Holt. Slik som det er i dag, er alt naturavhengig. Sesongen vår begynner ofte ikke før i januar. Med kunstis får vi en mye lengre sesong, forklarer Løvstad.

Mange fordeler

Skøyteklubben ser mange fordeler ved å slå sammen ishockey- og skøytemiljøet ved Holt ungdomsskole.

– Vi vil kunne redusere mange utgifter. Kommunen sier vi må jobbe med å kutte driftskostnadene ved et eventuelt kunstisanlegg. Det har vi beregnet til halvannen million, mens ishockeyen er oppe på tre millioner i den nye hallen. Slår vi dette sammen, vil vi kunne redusere utgiftene. Man trenger for eksempel kun én vaktmester, og felles kjølesystem. mener Løvstad og hans kollegaer.

Hull i planene

Skøyteklubben ønsker å presisere at de synes det er kjempeflott med ny ishall, men de ønsker den bare ett annet sted. De har også funnet hull i planene til ishallen.

– De sier de skal spare tre millioner på å bruke det samme lukkede kjølesystem (gjenbrukssystem) og beholde betongen. Men det er en lekkasje der – så de må bare fylle på og fylle på. Da sparer de ikke tre millioner likevel, forteller Løvstad.

Skøyteklubben foreslår å flytte byggingen, men bruke de samme tegningene. Klubben mener ishallen uansett ikke kommer til å bli klar til sesongstart i 1. divisjon, og at de må bruke en annen hall. Ved flytting av planene kan de bruke den gamle, fram til den nye er klar.

Skøytegjengen frisker også opp planene om kunstgressbaner på Holt.

– Med både kunstis, ishall og fotballbaner blir det en komplett idrettspark oppe på Holt, som i tillegg har tilknytning til ungdomsskolen. Det er viktig å samlokalisere idretten i dag, mener Bjarne Jevne og henviser blant annet til Marienlyst i Drammen. Der har de fotballbaner, kunstis, svømmehall samt en innendørshall med håndballbane.

Vurdert

Leder i KIL Ishockey Lasse Stensbøl forteller at han har hørt om ønskene, og kunne tenke seg et samarbeid – men han forholder seg til det Kongsvinger kommune har bestemt.

– Kommunen ønsker alternativ E, og det handler om å bygge en ny ishall på samme plass, forteller Stensbøl.

– Kommunen vurderte alternativet om å bygge ny ishall på Holt, men det ble for dyrt. Det spares mye penger på å bygge ishallen på samme grunnflate, legger han til.

I morgen avgjør kommunestyret i Kongsvinger om det blir ny ishall eller ikke. Ifølge Stensbøl blir det enten ishall på samme sted, eller ingen ishall i det hele tatt.

Artikkeltags