Morten SandMorten Sand" /> Morten SandMorten Sand" /> Gå til sidens hovedinnhold

– Vi sparer oss ikke

Artikkelen er over 11 år gammel

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen er klar i sin tale: – Vi stiller med alle de beste og reiser til Haugesund for å vinne. SI DIN MENING! BILDER |

Et direkte KIL-opprykk er ikke lenger i klubbens egne hender etter tapet i Tromsdalen søndag.

Det eneste laget som kan sørge for at KIL unngår kvalifisering er Sarpsborg 08. Hvis laget slår Haugesund i siste runde, samtidig som KIL vinner over Mjøndalen, da er KIL tilbake blant kremen i norsk fotball.

Problemet er bare at Sarpsborg kun har æren å spille for, samtidig som motstanderen jakter direkte opprykk. Førstnevnte blir uansett nummer fem, og skal ut i kvalifiseringskamp mot Tom Nordlies Fredrikstad.

– Jeg fikk akkurat en telefon fra Haugesund Avis som lurte på om vi kom dit med et juniorlag, eller sparte de beste spillerne. Svaret er et krystallklart nei.

– Vi har stolthet, og er forpliktet til å gi 100 prosent i forhold til de andre lagene som er med i opprykkskampen. Siden vi ikke tar med eventuelle kort inn i kvalifiseringen, er det ingen grunn til å spare spillere som er i faresonen for karantene. Og pratet om at sentrale spillere kan bli skadet før kvalifiseringen starter er bare tull. Skader forekommer, men de kan like gjerne komme på treningene våre, sier Johansen.

– Dere kan se tilbake på en imponerende høstsesong?

– Ja, bortsett fra oppe hos dere, har mye gått på skinner. Tapet mot KIL svir fortsatt i ryggmargen. Verken jeg eller spillerne ønsker en lignende opplevelse før kvalifiseringskampen mot Fredrikstad.

- Jeg kan selvfølgelig ikke love hjelp til KIL. Men jeg kan love at vi reiser til Haugesund med mål om tre poeng. Det vil ikke bli spart på noe for å greie det, forsikrer Johansen.