Fredag skrev Glåmdalen om duellen mellom Morten Tronbøl og Rune Nilsen i Baksjøløpet. Tronbøl skulle gjøre sitt fjerde forsøk på å knekke Rune Nilsen i årets løp, men sånn ble det ikke.

For fredag kom meldingen om at Rune Nilsen hadde blitt syk og at han måtte droppe Baksjøløpet. Dermed lå veien åpen for Morten Tronbøl.

– Jeg tok det litt rolig i starten, og ville kjenne litt på kroppen opp den første lange bakken. Men så var det en fremmed løper som prøvde seg tidlig, og jeg torde ikke la han stikke. Men etter noen kilometer slapp han, og da trodde jeg at løpet var avgjort, sier Morten Tronbøl.

Løperen som skremte Tronbøl i starten var Hans Amund Solberg fra Austmarka. 24-åringen klinte til fra start, men gikk i den samme fella som mange andre har gjort i dette løpet. Solberg ble til slutt nummer fire.

Bølerdominans

Etter at Tronbøl hadde ristet av seg Hans Amund Solberg var det lagkamerat Hermann Bruun som forsøkte seg.

– Hermann tok igjen meg midtveis og vi løp sammen en liten periode, men så slapp han også, forteller Tronbøl.

Og dermed kunne Bøler-løperen sikre seg sin andre seier i Baksjøløpet med tiden 38.50. Hermann Bruun tok andreplassen 21 sekunder bak Tronbøl. Roverud-gutten Kjetil Ask, som også løper for Bøler, ble nummer tre med tiden 40.06.

Oslo-klubben Bøler tok dermed de tre første plassene i Baksjøløpet. Hermann Bruun likte seg på Åbogen og vil absolutt anbefale løpet for andre løpere.

Følte press

For Morten Tronbøl som har slitt med vonde bein den siste tiden var helgas seier en bekreftelse på at han er i rute for en ny maratonsesong.

– Jeg var spent på om beina ville tåle løpet, men da jeg først ble varm og kom i gang kjente jeg ikke noe til smertene. Det blir spennende å se hvordan kroppen er i morgen, sier Tronbøl.

– Det var godt å vinne i dag etter at Glåmdalen lanserte meg som favoritt. En får liksom litt ekstra press på seg da alle snakker om at jeg skal vinne før start, sa Morten Tronbøl.