Oda og Guro bor på Galterud sammen med mamma Rita og pappa Rolf Arne. Der ble vi møtt av to blide, offensive og forventningsfulle jenter. Storesøster Oda driver med friidrett, sykling og dans. Om vinteren er hun med på skikarusell. Lillesøster Guro har et litt roligere program. Foreløpig nøyer hun seg med skikarusellrenn og dansing. Hvert eneste år deltar hele familien i Baksjøløpet. Oda står – sin unge alder til tross, bokført med sju starter. Guro har deltatt fire ganger.

Nå gleder de seg til å delta på naturstien under Kongsvinger Maraton. Den løypa er 800 meter lang. Underveis er det lagt inn åtte poster hvor deltagerne får spørsmål om dyr.

– Vi har aldri vært med på natursti. Det blir spennende. Og så gleder vi oss til å hilse på Byggmester Bob, sier de spreke Galterud-jentene, som får en travel lørdag i skogen ved Sæter Gård den 8. august.

Etter avsluttet natursti, stiller de til start i den 4.2 kilometer lange minimaratonløypa.

Maratongeneral Rolf Hansen opplyser at interessen for arrangementet er betydelig høyere enn i 2008.

– Foreløpig har 114 personer meldt seg til start. På samme tid i fjor hadde vi mottatt 69 forhåndspåmeldinger. 40 løpere vil prøve seg på den lengste distansen. I halvmaraton har vi mottatt 52 påmeldinger, mens lista for minimaraton inneholder 22 navn. Størst interesse er det for naturstien. Der stilte 159 barn til start i fjor, sier Rolf Hansen.