Hopp, sprett og julestemning

Halvparten: Litt over halvparten av KIL Turn sine medlemmer deltok på årets juleshow.

Halvparten: Litt over halvparten av KIL Turn sine medlemmer deltok på årets juleshow. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Julesang og sprettende barn preget Tråstadhallen da KIL-turn arrangerte sitt årlige juleshow.

DEL

– Dette er en veldig fin tradisjon. Vi har arrangert dette lenge. Juleshowet er en viktig inntektskilde for klubben. Jeg husker ikke når vi begynte, men vi har i hvert fall arrangert juleshow så lenge jeg har vært styreleder i KIL-turn, forteller Gry Høgberg som har ledet turnklubben i tre år.

Av klubbens 220 medlemmer tror Høgberg litt over halvparten deltok på årets utgave av juleshowet.

Mange av utøverne hadde kledd seg ut, og alt fra nisser til politikonstabler spratt rundt i Tråstadhallen i luftige svev.

Med tilhørende musikk fikk de 400 tilskuerne en underholdende søndag.

BALANSE: Amalie Johansen (3) fra Kongsvinger viser at hun har god balanse.

BALANSE: Amalie Johansen (3) fra Kongsvinger viser at hun har god balanse. Foto:

God aldersspredning

– Jeg er stolt over aldersspredningen vi har her i klubben. De yngste er to år, mens den eldste er 67 år. Det er beviset på at turn er for alle. I år har vi begynt med noe nytt som kalles toddlerturn. Det er for de fra 2–3 år. Det har vært god oppslutning i denne gruppen, forteller Høgberget med et stort smil.

– Når det gjelder kjønnsfordelingen er det flest jenter, men vi ser at interessen blant gutta er på vei opp. Det er veldig hyggelig. Turn er langt ifra en jentesport. Det er moro at vi begynner å få fram endel gode utøvere i de eldre aldersklassene.

DE MINSTE: KIL Turn har startet med «toddler-turning» som er for barn som er 2–3 år gamle.

DE MINSTE: KIL Turn har startet med «toddler-turning» som er for barn som er 2–3 år gamle. Foto:

Enorm vekst

Høgberget forteller at KIL Turn har hatt kraftig vekst den siste perioden.

– Det er så mange som har ønsket å være med, at vi har måtte sette opp ventelister. Det er rett og slett ikke hallkapasitet i Kongsvinger slik at alle som ønsker får vært med, sier hun og fortsetter:

– I vår talte vi 160 medlemmer, mens nå har vi rundet 220 aktive turnere. Det er veldig hyggelig å se at så mange barn har oppdaget turn.

– Vi ser ofte at barna tar med seg klassekamerater, men den største grunnen til denne store veksten tror jeg er fordi vi har vært flinke til å vise oss fram gjennom arrangementer som dette, påpeker Høgberg.

Artikkeltags