Dermed ble sluttida 2.50,05, snaut tre minutter dårligere enn Brane-løperen presterte da han ble nummer to i fjor. På forhånd hadde Morten håpet på en tid nærmere 2.40, men det ble tidlig klart at det ikke var realistisk.
– Men jeg tror faktisk dette løpet var bedre enn det jeg gjorde i fjor. Varmen var forferdelig å hanskes med, og jeg sleit voldsomt fram til runding ved 21 kilometer, forklarte 31-åringen etter innkomst.
Jan Halland ble tidlig blinket ut som Mortens argeste konkurrent om seieren, og mange lurte på om Hokåsen-gutten ville få problemer med Hallands velkjente egenskaper i slutten av en maraton. Tronbøl passerte 21 kilometer på litt i underkant av 1.24, og var da nesten ett minutt foran Halland. Ute på den andre runden kom meldingene om at Halland hele tida tok inn, på det nærmeste var Statkraft-løperen bare 15 sekunder bak i løypa. Men i mål skilte det ganske nøyaktig to minutter i Tronbøls favør.
– Jeg visste at Halland var seig på de siste kilometrene, men jeg følte at jeg hadde god kontroll hele veien. Jeg gikk tidlig i tet, og han slapp etter hvert på matstasjonene. Men inn mot runding var det som sagt tungt. Etter å ha fått i meg litt energidrikke følte jeg meg imidlertid mye piggere. Fram til 30 kilometer gikk det som en lek, mente vinneren.
Men så begynte varmen å gjøre seg gjeldende også for hardhausen som representerer Brane.
– Jeg fikk voldsomme krampeproblemer da det gjenstod 10-12 kilometer. Den kom og gikk hele tida, og etter hvert spredte det seg til hele beinet. Likevel er jeg veldig fornøyd med det jeg presterte i andre halvdel av løpet. Den siste kilometeren gikk på 3.50!
Nå blir det restitusjonstrening et par dager før oppkjøringa til Berlin Maraton starter for alvor.
– Jeg skal nok ikke løpe på et par dager: Jeg regner med at jeg tar et par rolige sykkelturer. Å sykle på lette gir gjør at beina restituerer seg mye fortere, og med tanke på at Berlin ikke er mer enn snaue to måneder fram i tid, har jeg ingen tid å miste, understreker Morten Tronbøl.
PS. Ole Petter Ringnes, Mogutten, vant halvmaraton totalt med 1.18,30. I kvinneklassen var Helene Melbø, Gausdal, raskest med 1.24,11. Britt Helgesen var raskest på den doble distansen med 3.28,29.