I den harde ni kilometer lange løypa åpnet Tommy Bjørndalen best, og forsøkte etter et par kilometer å rykke fra Hendriksen og Lande. Dessverre for Bjørndalen ble han innhentet, og til slutt slått av svenske Hendriksen.
– Selv om det ble andreplass er jeg veldig fornøyd. Jeg prøvde å rykke flere ganger, men ble slått på flatene på slutten. Det var det første løpet i år, så det var en fin start.

Med i alle år
Bjørndalen som løper for Skotterud har faktisk løpt alle de 21 utgavene av Finsrudmarsjen. I fjor endte han på samme plassering som i år, mens han for to år siden endte på tredjeplass.
– Jeg har vært med siden 1981, så det løpet her er nesten et andre hjem for meg. Jeg kjenner løypa godt, og liker traseen.
Vinner Hendriksen, takket også Bjørndalen for god hjelp etter løpet, da svensken flere ganger holdt på å løpe feil, men ble «reddet» av Bjørndalen. Skotterudløperen har for øvrig tenkt å satse mer på løping i år enn tidligere, og har valgt å nedprioritere skigåing.
Mannen som tok tredjeplassen, Eivind Lande, var også fornøyd med sitt løp.
– Jeg følte det gikk fint. Det var fine løyper, og tørt og fint i skogen, sier Lande, som er orienteringsløper.

Vant i første forsøk
Julie Lande tok en klar seier i kvinneklassen. Hun endte til slutt nesten fire minutter foran Tove Ragnhild Sparby. De fleste regner løypa i Finsrudmarsjen som ganske krevende, men det var ikke noe problem for Lande.
– Jeg er egentlig orienteringsløper, så løypa var på ingen møte tøff. Jeg hadde følge med noen fra herreklassen hele veien. Jeg løp lett i nedoverbakkene, men de dro litt ifra meg i de tøffeste terrengene.
Som nevnt er Lande orienteringsløper, og har derfor moderate ambisjoner i landeveisløp. Men som orienteringsløper satser hun hardt, og har som målsetning å komme blant de 15 beste i årets NM.
Tove Ragnhild Sparby var også fornøyd med sin andreplass.
– Jeg satser mest på ski, og synes ofte at det er tungt å løpe, men i dag gikk det fint. Jeg er fornøyd med plasseringen min, selv om jeg hadde håpet på seier. Hadde jeg vunnet hadde det blitt min tredje seier i Finsrudmarsjen, og jeg ville fått vandrepokalen. Men jeg prøver igjen neste år, og satser i år mest mot Holmenkollstafetten.