Gå til sidens hovedinnhold

Tilbake i rampelyset

Artikkelen er over 14 år gammel

– Herregud, jeg visste ikke at det fantes så mange radiokanaler og nettaviser i dette landet, sier Bjørge Stensbøl.

Fredag ble alt annet enn rolig for Roverud-mannen. Da VG fortalte nyheten om at Stensbøl skal lede søknadsprosessen med å få OL til Tromsø i 2018, så var plutselig den tidligere toppidrettssjefen tilbake i rampelyset.

– Det har vært fryktelig mange telefoner og pågang fra journalister i hele dag, sier Stensbøl på telefon fra Roverud.

Han har tatt på seg den tunge oppgaven med å utforme Tromsøs OL-søknad, som skal leveres 19. februar neste år. Og han vet det blir mange lange dager i tiden framover.

Utelukker Oslo

– Det er en omfattende jobb å søke om et OL, og jeg har ikke mer tid enn jeg trenger, sier Stensbøl.

Han har god tro på at Tromsø skal klare å danke ut Oslo i kampen om et OL og deretter overbevise IOCs 115 medlemmer om at Nord-Norge er rett sted.

– Men som østlending så dolker du vel dine egne i ryggen nå?

– Det kan du godt si, men hvis Oslo blir valgt ut foran Tromsø, så får ikke Norge et OL, mener Bjørge Stensbøl.

– Hvorfor ikke?

– Fordi Oslo er veldig likt de andre plassene som nettopp har hatt OL. Östersund søker nå for niende gang og er veldig likt Oslo. Da er sjansene større for at OL havner i Sverige.

Unik natur

– Hvorfor er Tromsø en god kandidat?

– Etter OL i Torino, så ønsker IOC at øvelsene skal samles på et mindre område. I Tromsø er alle øvelser innenfor 12 mil. I tillegg har Tromsø en natur som verden ikke har sett maken til i forbindelse med OL. Og skal en klare å selge TV-rettigheter i USA, så må en ha spektakulære TV-bilder.

– Det satses voldsomt i Nord-Norge i forbindelse med Barentshavet og infrastrukturen vil uansett bygges ut i Tromsø. Det betyr at et OL ikke vil bli spesielt dyrt, hevder Bjørge Stensbøl.

– Gjør du nordlending av deg nå?

– Nei, jeg skal ha kontor i Oslo og jobber derfra. En gang i måneden må jeg reise til Tromsø for å være med på styremøter. Og uansett så blir jeg boende på Roverud, sier Stensbøl.

Malt huset

Det er to år siden han takket for seg som toppidrettssjef. Siden den gang har han jobbet i SAS Braathens, men valgte å slutte der da hans sjef Petter Jansen fikk sparken tidligere i år. Jansen er for øvrig styreleder Tromsø-OL.

– Hva har Bjørge Stensbøl gjort siden tiden i SAS Braathens?

– Jeg har gjort mye jeg aldri har fått tid til tidligere. Blant annet malt huset på Roverud og holdt en del foredrag. Det har ikke manglet på oppdrag.

– Har du savnet idretten?

– Nei, jeg har ikke savnet idretten, men menneskene i idretten. Jeg har fortsatt kontakt med utøverne, men jeg har ingen abstinens etter toppidretten. Og det er godt å slippe alle dere journalister, sier Stensbøl.

Men i går slapp han ikke unna mediekjøret.