Gå til sidens hovedinnhold

Takker Mueller

Artikkelen er over 14 år gammel

Dag Erik Kleven (22) gir Peter Mueller mye av æren for fremgangen denne sesongen. Under helgens sprint-NM var landslagsløperen i en klasse for seg selv.

Ingen kunne tukte Dag Erik Kleven denne helgen. 22-åringen gikk til topps på samtlige fire distanser og ble belønnet med plass i sprint-VM på Hamar om to uker.

– Det går veldig bra om dagen. Jeg har gått på tider denne helgen som jeg ville vært fornøyd med innendørs i fjor, sier Kleven, som mener fremgangen skyldes at han ble tatt opp på landslaget etter fjorårssesongen og har fått trene under amerikaneren Peter Mueller.

– Jeg har trent veldig mye i sommer. I tillegg har det vært veldig bra å gå under Peter Muller. Han er veldig flink til å motivere når det trengs som mest, sier Kleven.

Tidmessig ble søndagen ikke like bra som lørdagen da Kleven satte ny banerekord på 1.000 meter (1.13,57). Feilen lå likevel helt andre stedet enn hos skøyteløperen selv. Nok en gang viste Bergen seg fra sin verste side værmessig, og utøverne fikk en tøff kamp med å kjempe seg gjennom kraftig regn og vindkast.

– Det var så og si umulig å følge opp resultatene, sier Kleven, som vant distansene 1.000 og 500 meter på tidene 1,15,87 og 37,39.

Bergenseren Eirik Lunde Pedersen ble nummer to i begge løpene, men var langt bak Kleven tidsmessig (37,93 og 1.17,27).

– Jeg føler meg i bra slag, men jeg er ikke i toppform, sier Kleven, som tror toppen av seierspallen fort kunne sett lik ut selv med deltakelse fra Mikael Flygind Larsen og Even Wetten.

– Jeg tror jeg kunne tatt dem. I alle fall en av dem, sier han fornøyd.

Kontrastene i helgens sprint-NM var store i forhold til tidligere mesterskap. Mens Kleven tidligere aldri har lykkes med å vinne et enkeltløp i et sprint-NM, gikk han denne helgen like godt til topps i samtlige fire.

– Det var veldig moro dette her. Jeg har jo tross alt aldri vunnet et NM før. En stor ære.

– Hva tror du om sprint-VM på Hamar om fjorten dager?

– Nei, det vet jeg ikke. Jeg får bare gå så godt jeg kan. Jeg har jo aldri gått noe VM før, sier den suverene sprintmesteren.

Også en annen landslagsløper gjorde sine saker bra i helgen. Christoffer Rukke, Hol, var helt suveren og gikk til topps på samtlige fire distanser under junior-VM. Resultatene ville holdt til 2. plass i seniorklassen. I kvinneklassen vant Hedvig Bjelkevik, Arendal, sammenlagt for søsteren Annette.