Gå til sidens hovedinnhold

Svensk seier i vårsleppet

Artikkelen er over 14 år gammel

Verken Morten Tronbøl eller Ole Petter Ringnes klarte å følge Lars-Olof Gävert i spurten.

Lars-Olof Gävert fra Arvika var raskest av alle i årets utgave av Baksjøløpet. O-løperen avgjorde det hele på de siste to hundre meterene.

Lars-Olof er inne i oppkjøringen foran en ny sesong i orienteringsløypene. På bakgrunn av dette følte han seg ikke helt i toppform foran løpet. Mye hard og tung trening den siste tiden, gjorde sitt til at han følte seg tung i hele kroppen før start. Etter hvert skjønte han imidlertid at han kunne klare å vinne hele løpet i sitt aller første besøk på Åbogen.

Stolte på spurten

– Jeg hadde mer enn nok med å holde følge med Morten og Ole Petter underveis. Da jeg klarte å følge dem hele vegen ned mot Åbogen, skjønte jeg at jeg hadde store muligheter til å vinne hele løpet. Uten å skryte, visste jeg at jeg hadde en bedre sluttspurt enn de to andre, forteller Lars-Olof Gävert.

Nærmest Gävert kom fjorårets vinner Morten Tronbøl. Morten som er kjent som en meget habil maratonløper, har slitt litt med skade det siste året. Problemer med et kne, gjorde sitt til at han i løpet av fjoråret ikke gjennomførte ett eneste maratonløp. I vinter har han holdt formen ved like ved å gå mye på ski. Selv om han ikke klarte å kopiere seieren fra i fjor, var Morten kjempefornøyd med å bli nummer to i årets løp.

Ringnes dro

– Dette var kjempebra. Det gikk overraskende greit. Jeg kan imidlertid takke Ole Petter for dette løpet. Han lå i tet store deler av løpet og dro opp tempoet. Jeg visste også at min sjanse til å vinne løpet, var at vi klarte å riste av oss Lars-Olof. Når verken jeg eller Ole Petter klarte det, visste vi hvordan dette skulle ende. Det som er mest gledelig for meg, er at kneet holdt. Jeg får håpe dette fortsetter framover mot maratonsesongen, sier Morten Tronbøl.