Tronbøl tok teten allerede fra start, og etter halve løpet lå han fire minutter foran nærmeste konkurrent. Det var innehaver av løyperekorden Jan Halland. Utover i løpet bare økte Tronbøl ledelsen, og sluttida hans ble i overkant av 2 timer og 46 minutter.

- Jeg ville løpe jevnt, men klarte det ikke helt. Etter en runde lå jeg likt med et «skjema» til løyperekorden på 2.43, men jeg klarte ikke å holde det tempoet helt inn. Kanskje var det varmen som gjorde at det ikke gikk. I tillegg er det jo lettere å presse ut alt når en løper skulder ved skulder med en konkurrent, sier Tronbøl, som var overrasket over at konkurrentene slapp så lett allerede i bakkene ut fra start.

Tronbøl løp på hjemmebane, selv om klubben hans nå er Bøler i Oslo. Han har mange økter rundt omkring anlegget på Sæter, og kjenner etter hvert terrenget veldig godt.

- Jeg har trent for å bygge opp en formtopp fram til dette løpet. Det virker som om det har vært vellykket, for jeg syntes det gikk lett hele veien, sa Tronbøl som ikke virket helt utslitt etter løpet.

Lokalt i halvmaraton

Halvmaraton ble i motsetning til den dobbelte distansen en meget spennende affære. Opp bakkene fra start dannet det seg ei gruppe på fire mann, som etter et rykk av Tommy Torgersen ble halvert.

- Når Tommy rykket opp mot skihytta, hang jeg meg på. I nedoverbakkene som kom følte jeg at jeg hang på ganske greit. Ved den nest siste drikkestasjonen, 4-5 km fra mål, bestemte jeg meg for å prøve et rykk. Da fikk jeg med en gang 50 meters forsprang, og jeg kunne konsentrere meg om å holde forspranget inn mot mål, sa en meget fornøyd vinner, Ole Petter Ringnes fra IL Mogutten.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle vinne i dag, så jeg er meget fornøyd. Tida ble jo også så bra som 1.17, og det hadde jeg ikke trodd på forhånd. Jeg hadde nok en fordel av å løpe sammen med andre hele veien, og klarte nok å spare litt krefter i begynnelsen, avslutter odølingen.

14-åring vant mini

Minimaraton på 4,2 km ble vunnet av Petter Soleng Skinstad fra Vind IL på Gjøvik. Han vant for andre året på rad, en prestasjon som ikke blir mindre av at gutten bare er 14 år!

Han satte sine rutinerte konkurrenter på plass, og vant med over et halvminutt på andremann som var Børre Tollefsen fra Bøler. Vinnertida ble til slutt 14.40.

- Tempoet mitt var jevnt og fint. Egentlig bruker jeg løpingen mest som trening for vinterens skigåing, men det går jo så bra at jeg nok må vurdere hardere satsing på løping. Neste år blir det i hvert fall ikke noe fotball, sa vinneren.

Ellers var Skinstad opptatt av å rose arrangementet:

- Det er ei flott løype og et glimrende arrangement. På den korte distansen jeg løper er det ikke negativt at det er varmt heller, så jeg storkoste meg ute i løypa, sa han.