Ståle Solbakken Stadion

STÅLE SOLBAKKEN STADION: Grue Stadion bytter navn for å hedre en av bygdas største fotballhelter, Ståle Solbakken (innfelt).

STÅLE SOLBAKKEN STADION: Grue Stadion bytter navn for å hedre en av bygdas største fotballhelter, Ståle Solbakken (innfelt). Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Milano har det. Madrid har det. Nå kan Kirkenær også få stadion oppkalt etter sin fotballhelt. SI DIN MENING!

DEL

– Vi har lyst til å hedre Ståle som den gode Grue-ambassadøren han er, men fortsatt er det ikke helt klart om vi får til et navneskifte på fotballarenaen, sier Åse B. Lilleåsen (Sp).

Hun ønsker at det nye navnet på fotballbanen skal være Ståle Solbakkens stadion, akkurat som den nest største fotballarenaen i Spania har tatt navn etter Santiago Bernabéu Yeste, tidligere fotballpresident i Real Madrid.

Og allerede førstkommende torsdag tar Lilleåsen forslaget om å hylle Grues mest kjente fotballspiller- og trener med til formannskapet.

– Dette kom brått på

– Oj, nå ble jeg litt satt ut. Dette kom brått på, sier Ståle Solbakken når Glåmdalen presenterer hjembygdas planer for ham.

– Jeg setter pris på at de setter pris på meg, for å si det slik, sier Ståle.

– Men er det fordi de tror jeg har gjort mitt at de vil gjøre dette? Jeg er jo ikke SÅ gammel ennå. Jeg mener, skal man ikke helst være død før man blir oppkalt på denne måten? undrer hovedpersonen, som høyst sannsynlig vil få mer informasjon om stadionnavnet når han kommer til Kirkenær med sitt All Star-team til helgen.

Aktuell nå

Det var som leder i navnekomiteen for de kommunale veiene i Grue at Åse B. Lilleåsen fikk ideen om å hedre Ståle Solbakkens navn.

Men ettersom det i reglene for veinavn heter at man ikke bør oppkalle veier etter nålevende personer, måtte hun tenke nytt.

– Det er jo nå Ståle er aktuell, og det er nå vi vil ha noe oppkalt etter ham, ikke om 50 år, sier Åse B. Lilleåsen til Glåmdalen.

Med inspirasjon fra store idrettsanlegg og flyplasser ute i verden er det dermed et nytt stadionnavn i Grue formannskapet skal ta stilling til torsdag.

– Må snakke med NFF

– Men vi må ta noen forbehold. Jeg har ennå ikke få drøftet dette med lederen i fotballgruppa i Grue, og vi må også ha kontakt med Norges Fotballforbund, sier Lilleåsen.

Hun er heller ikke helt sikker på om det kan komme på kollisjonskurs med sponsoravtalene i Grue idrettslag.

Forslaget om å døpe fotballarenaen til Ståle Solbakkens stadion er imidlertid luftet med styret i Grue IL, uten at det der er gjort noe formelt vedtak.

– Personlig synes jeg denne ideen er veldig artig, og jeg tente på den med en gang, sier Halvard Hynne, som er daglig leder i Grue IL.

Rolsdorph støtter forslaget

– Dette synes jeg er en knakende god idé, som jeg kommer til å støtte fullt ut, sier Grue-ordfører Niels-F. Rolsdorph da Glåmdalen presenterer ham forslaget fra kommunenes varaordfører.

– Og dermed har jo forslaget allerede flertall i formannskapet?

– Jeg må ta forbehold om formannskapets oppfatning, men jeg kan ikke tenke meg at noen vil gå imot dette, sier Rolsdorph.

Artikkeltags