Slutt på klaging over skadelig kunstgress

MERKEDAG: Else Jahnsrud håper på ny frisk for Kongsvingerhallen, som også har fått utvidet banen i forbindelse med legging av nytt kunstgress.FOTO: MONA TRANDUM

MERKEDAG: Else Jahnsrud håper på ny frisk for Kongsvingerhallen, som også har fått utvidet banen i forbindelse med legging av nytt kunstgress.FOTO: MONA TRANDUM

Artikkelen er over 11 år gammel

God friksjon, grønt og innbydende. Nå skal spillere og fysioterapeuter slippe å ergre seg over dekket i Kongsvingerhallen. Innvielsen sørget Sanders 11 og 12-åringer for.

DEL

n KONGSVINGER

MONA TRANDUM

mtglomdalen.no – 99 52 79 01

– Det har kostet, men skal vi henge med i dette gamet må vi investere, sier Else Jahnsrud som er daglig leder i Kongsvingerhallen. I går storkoste hun seg når hun ved selvsyn fikk oppleve det nye kunstgresset, importert fra Holland, bli tatt i bruk. Kunstgresset, som alene har kostet 3,5 millioner kroner, ble rullet ut i helgen. Det gamle har klubbene Bruvoll BK, Matrand og KIL Fotball fått på deling.

Håper på landslaget

– Synes det var moro at disse ungene som er så ivrige på å trene til Norway Cup, fikk innviet gresset. Jeg får vel ta en telefon til KIL også, for å si at nå er det klart, smiler Jahnsrud. Hun vet at NTG også vil sette spesielt stor pris på fornyelsen, som trener i hallen to ganger daglig. Gresset er for øvrig det samme som toppklubbene Brann, Rosenborg og Vålerenga benytter.

– Vi er trygge på at vi har valgt rett materiale, som skal gi en bedre friksjon og unngå skader. Nå kan vi med god samvittighet invitere til treningssamlinger her i hallen. Landslaget har tidligere vært her, og vi håper det vil gjenta seg, sier Jansrud. Banen er i tillegg utvidet, for å tilfredsstille Norges Fotballforbunds krav til innendørsbaner på eliteserienivå.

Til Norway Cup

Sander-gjengen likte gresset, men har fokus én uke fram. Da er de i full gang med Norway Cup.

– Joda, bra gress men Moen-gress er bedre, gliser Peder Moen som vet litt om originalt naturgress. Trener Tore Fonstad forsikrer om at guttene er veldig ivrige. Laget skal trene hver dag fram til sommerens store høydepunkt.

– Vi er kjempegode, kommer det unisont fra guttene.

Artikkeltags