Gå til sidens hovedinnhold

Skal vise seg fram

Artikkelen er over 14 år gammel

Hele helgen skal han opp mot verdens beste sprintere. Dag Erik Kleven er klar for utfordringen. S K Ø Y T E R | Følg sprint-VM på glomdalen.no!

– Jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg tror det kan bli et bra mesterskap, sier Dag Erik Kleven. Lørdag stiller han i Sprint-VM i Vikingskipet på Hamar. Kleven skal sammen med Even Wetten, Christoffer Fagerli Rukke, Hedvig Bjelkevik og Maren Haugli forsvare Norges ære når de raskeste skøyteløperne i verden skal gjøre opp seg imellom.

Odølingen er til tross for NM-seieren for to uker siden, førstereisgutt i VM-sirkuset. Derfor er målsettingen først og fremst å høste nyttig mesterskapserfaring.

– Det viktigste for meg er å ha det moro og gjøre en best mulig figur. Det blir en viktig og nyttig erfaring, forteller Kleven som tror vi får se nye banerekorder i Vikingskipet i helgen.

– Jeg tror det blir ny banerekord på 1 000 meteren. Kanskje også på 500 meteren.

Noen plasseringsmessig målsetting vil han ikke avsløre, men formen tilsier at det kan bli en bra helg for odølingen.

– Etter lyskestrekk skaden har det gått veldig bra. Først i Davos og så i Bergen uka etter. Jeg håper og tror jeg ser 35-tallet på 500 meteren, avslører han.

Forrige helg satte Kleven ny personlig rekord på 500 meteren med tiden 36,09 i et testløp. Selv mener han at dette ikke var noe optimalt løp.

– Det var grei gjennomgjøring, ikke noe mer enn det. En bekreftelse på at formen er inne i hvert fall. Men rekordløpet var på ingen måte optimalt. Jeg har mye mer å gå på, sier Kleven som allerede har klart alle sine sportslige målsetninger for sesongen, med unntak av en. Ny norsk rekord!

Det langsiktige målet er udiskutabelt for den unge sørodølingen. Å bli blant de beste i verden!

– Målet er å bli blant de beste sprinterne i verden, kanskje til og med den beste. Om noen år bør jeg være der, avslører Kleven.

Til tross for at han nylig har blitt norgesmester er det ingen luksustilværelse å være skøyteløper i Norge. På en liten hybel på Domkirkeodden på Hamar tilbringer han det meste av tiden når han ikke trener eller går skøyteløp.

– Uten de hjemme hadde jeg ikke kunne drevet med dette. Jeg skylder de en stor takk. Jeg mangler en personlig sponsor så det er litt tynt økonomisk, sier den nybakte norgesmesteren.

– Jeg håper at en god figur i helgen kanskje kan bidra til at jeg klarer å skaffe meg en sponsor. Det trengs virkelig, avslutter Odalens store skøytehåp.