Ønsket av Stabæk

Artikkelen er over 5 år gammel

Og store deler av Tippeligaen ligger langflate for å kunne signere Harald Holter.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Harald Holter har i lang tid vært regnet som Grue-fotballens største talent innen fotball.

Unggutten har allerede blitt en markant skikkelse i det norske G16-landslaget, hvor han har vært kaptein, og han har prøvespilt i flere av Norges største klubber, herunder Lillestrøm, Rosenborg, Stabæk.

Han var også en periode innom KIL i fjor sommer.

Nå skal 16-åringen være høyaktuell for større oppgaver, og eliteserieklubben Stabæk kan bli neste stopp for 16-åringen. Stabæk har vært kjent for sin satsing på unge spillere, og har i flere år hatt ett av landets beste juniorlag

Grue-trener Lars Erik Fremming bekrefter interessen fra Stabæk, men ønsker ikke å kommentere noe mer rundt Holters overgangssituasjon før den er avklart.

– Utrolig smart spiller

Det han derimot ønsker å si er at Holters eventuelle overgang til en klubb på et høyere nivå er i tråd med ungguttens nivå.

– Jeg er overhodet ikke i tvil om at Harald kan bli en meget god spiller. Han er en type som kan styre kamper. En typisk midtbanegeneral, sier Fremming, som selv var kjent som en midtbanekriger i sine glansdager som aktiv.

Holter derimot har sine styrker i det taktiske spillet ifølge Grue-treneren.

– Han er til tross for alderen en utrolig smart spiller. Han er kanskje ikke den man legger merke til ved første øyekast hvis man ser ham i aksjon. Men han har alltid oversikt over med- og motspillere og et meget, meget godt førstetouch. Der andre bruker tre-fire touch før man få orientert seg, bruker Harald kanskje bare to, sier Fremming og fortsetter

– Han har et naturlig touch på ballen, er alltid orientert og har full oversikt. Han er en typisk sentral midtbanespiller i mine øyne.

– Han må videre

Grue-treneren ønsker 16-åringen all mulig lykke videre på veien mot en fotballkarriere.

– Han er kaptein på G16-landslaget, hvor han spiller med spillere fra Rosenborg, Lillestrøm, Stabæk. Det er han og en spiller til – fra Sortvik, tror jeg, som ikke tilhører en av de store norske klubbene. Selv om jeg gjerne skulle beholdt ham, innser jeg at vi i Grue nå ikke lenger kan tilby ham en treningshverdag som er god nok for ham. Han må videre for å utvikle seg videre, sier Fremming, som mener Grue har gjort en kjempejobb med å få fram en spiller som Holter.

Rune Skasberg i sportslig utvalg i Grue IL, bekrefter også at det er konkret interesse fra blant andre Stabæk for 16-åringen. Men han er forsiktig med å røpe noe mer konkret.

– Flere interesserte

– Det er også andre klubber inne i bildet når det gjelder Harald. Ingenting er konkret eller signert ennå, men du kan godt si at det nærmer seg noe konkret. Nå reiser Harald på skoletur til Kroatia en ukes tid, så ingenting blir klart innen da i hvert fall, sier Skasberg, som er en av flere innen Grue-fotballen som har fulgt opp Holter opp gjennom årene.

Også han deler Fremmings syn på at Holter ikke kan bli særlig mye lenger i Grue. Han trenger utfordringer på et høyere nivå, og ifølge Skasberg vil det skje allerede i sommer.

– Men det som er helt sikkert er at Harald ikke spiller for Grue i høstsesongen. Han er for god for å spille i 4. divisjon, fastslår Skasberg.

Han synes det er fantastisk morsomt at lille Grue klarer å få fram en så attraktiv spiller.

– Dette er ikke hverdagskost for oss i klubben. All ære til de som har jobbet med Holter opp gjennom årene. Det er også morsomt for klubbens andre spillere. De får et inntrykk av hvor nivået for å komme lenger ligger. De får noe å se opp mot. sier Rune Skasberg i sportslig utvalg i Grue IL.

Artikkeltags