I det aller første Kongsvinger maraton, i 1991, stilte godt over 700 deltakere på startstreken. Rundt 130 av disse var lokale. De siste årene har kun 20–30 lokale løpere stilt på startstreken, og det ønsker arrangørene av Kongsvinger Maraton å endre på i årets utgave.

– Vi vil heller ha kvantitet enn kvalitet. Og vi vil gjerne at flere fra Kongsvinger og omegn melder seg på. Derfor har vi, i samarbeid med sponsorene, gått ut og spesielt invitert bedrifter, lag og foreninger til å delta. Da vil laglederen få gratis deltakelse, oppfordrer Rolf Hansen i arrangørstaben.

Mosjonsløp på opptur

Etter oppstarten i 1991 har interessen dalt for mosjonsløp, men de seneste årene har Hansen merket at interessen for mosjonsløp har tatt seg opp.

– Trimmiljøet har vært nede en stund, men det virker som det begynner å ta seg opp litt igjen. Per 1. juli hadde vi allerede 129 påmeldte fra både Norge, Sverige, Danmark og Canada, så det lover bra, sier Hansen.

Hedmarks eneste

Kongsvinger Maraton har i flere år støtte kreftsaken i sitt arrangement. Det fortsetter de med.

– Ti kroner av startkontingenten for deltakere i hel- og halvmaraton går til «En hånd å holde i», som er en omsorgsforening for kreftrammede i Sør-Hedmark. I tillegg går inntektene fra deltakerne i barnemaratonklassen (420 meter) til Grete Waitz-stiftelsen «Aktiv mot Kreft», sier Hansen.

Kongsvinger Maraton, eller Kongsvinger skogsmaraton som det etter 2006 heter, er Hedmarks eneste skogsmaraton. Det finnes kun to skogsmaraton i hele Norge.

Håper på 400

Løpet har såkalt K-status, som innebærer tidtaking, rikelig med matstasjoner og garderobefasiliteter til deltakerne.

Start og mål er ved politihøgskolen på Sæter.

– Det er et fint område å ha basen. Vi har et godt samarbeid med både grunneiere og politihøgskolen, noe vi er takknemlige for, sier Hansen.

Med 129 påmeldte én snau måned før påmeldingsfristen går ut 26. juli, håper Hansen på bra med folk når startskuddet går 3. august.

– Vi hadde 382 deltakere i fjor. Så vi håper jo at det kommer opp mot – og kanskje over – 400 i år. Vi ønsker i hvert fall både publikum og deltakere hjertelig velkommen til Sæter 3. august, sier Hansen.