Det høres kanskje noe underlig ut av trauste Glåmdøler skal være forbilde for oljesjeiker fylt til randen med glitter og gull. Men ifølge løpsleder Rolf Hansen er det ingen spøk.

– Jeg fikk telefon fra ei dame som heter Kari og jobber i Qatar. Hun ønsket å komme til Kongsvinger Maraton, for å se hvordan vi arrangerer løpet. Hun har ambisjoner om å satse på et tilsvarende opplegg i Qatar 14. februar. Da er det fridag, eller såkalt sportsdag, der nede, informerer Hansen.

Kongsvinger Maraton arrangeres på Sæther Gård førstkommende lørdag. Da er det maraton nummer 22 i rekken, og arrangøren er ikke ukjent med utenlandsk interesse. Løpere fra en rekke europeiske nasjoner har deltatt.

Allerede nå har det kommet påmeldinger fra Tyskland, Danmark og Sverige.

– Det er mange som reiser langt for å være med. Det er veldig gledelig. Da er det verre med den lokale interessen. Under vårt aller første maraton hadde vi rundt 150 lokale løpere. Nå er det kanskje en tiendedel. Mange tror kanskje at listen ligger høyt og at konkurransen er knallhard. Men vi har alltid vært opptatt av stor bredde framfor noen få topper. Kvantitet foran kvalitet. Vi ønsker å nå alle, uavhengig av alder eller nivå, understreker løpsleder og ildsjelen fra Galterud.