n NORD-ODAL

PETTER GEISNER

pgglomdalen.no – 62 88 25 75

Kjetil Gundersen (23) er på plass i Nederland og VM-åpningen i motocross. Du drar nok kjensel på navnet. Kjetil er Kenneths yngre bror. Kenneth er en etablert VM-kjører og fortsatt den eneste nordmannen med seier i VM-runder.

Nå gjør Kjetil sitt første forsøk i VM noensinne, fem og et halvt år etter at han som 17-årig supertalent fikk skadeproblemer.

NM-trippel

I august 2001 var Kjetil Gundersen på Korperud og hentet NM-gull i tre klasser.

– Det er nok den største crossopplevelsen jeg har hatt noen gang, sier Kjetil i et intervju med nettstedet motox.no.

Senere den samme høsten fikk han store problemer med skuldrene. Etter fire år med mye smerter gjennomgikk han en operasjon. I fjor var han tilbake for fullt og avsluttet NM-sesongen ved å vinne begge heatene i NM-finalen.

Like imponerende var tredjeplassen totalt i enduroklassikeren Gotland Grand National med 2.000 deltakere.

Liker Odalen

Omtrent samtidig meldte han seg inn i Nord-Odal MX-klubb, klubben som har bane ved Slettholen i Bruvoll. – Kjetil er mye ute og reiser, men er veldig mye hos oss når han er hjemme. Han har likt seg så godt at han meldte overgang fra Lunner, forteller Roy Hansen i Nord-Odal MX-klubb.

Han er på plass i Valkenswaard i Nederland for å følge Gundersen-brødrene i helgen.

– Dersom Kjetil kommer seg videre fra dagens kvalik og er blant de 30 på startgrinda i Grand Prix-runden i morgen, er det en bonus, sier Hansen.

Både Kjetil og Kenneth stiller i MX2 (250 firetakt) i helgen.

NM i mai

Kjetil er litt betenkt foran VM-forsøket, ettersom han har slitt litt med en influensa i det siste.

Han har fått såkalt wild card til VM-runden. Selv tror han at sterk innsats i det nederlandske mesterskapet i fjor var en god søknad.

Brødrene Gundersen er fra Fjellhamar og har i hele vinter vært sammen i utlandet, til trening og konkurranser.

Her hjemme får vi se Nord-Odal MX-klubb nye frontfigur når NM åpner på Lunner første helga i mai. Kjetil kommer til å satse på begge klasser i årets NM.