Da Glåmdalen ringe sportslig leder Åge Steen i går, var han i forhandlinger med LSK. Den foregikk gjennom telefoner og mailer.

– Vi har sagt ja til at Tore Andreas får trene med Lillestrøm på La Manga, så da skjønner du jo hvor dette bærer. Ring meg om et par timer, da håper og tror jeg dette er i orden, sa Åge Steen.

To og en halv time senere var det imidlertid fortsatt ingen løsning.

– Vi nærmer oss, og det er mange konstruktive forlag til løsninger. Men det er ikke noe klart, fortalte Åge Steen.

Forhandler i helga

– Når går Gundersens overgang i orden?

– Akkurat nå er det stillstand, og jeg tror ikke det skjer noe mer i dag. Men vi skal fortsette forhandlingene i helga, sa Steen.

– Får Gundersen lov å slutte seg til Lillestrøm-troppen når den ankommer La Manga?

– Om han vil være på La Manga er selvfølgelig opp til han. Men også Lillestrøm er innforstått med at ting må på plass før han kan slutte seg til dem, sier Steen.

Gundersen har denne uka vært på La Manga sammen det norske U21-landslaget. Han fikk tillit fra start da Norge spilte 0-0 mot Slovakia.

Går alt i orden i løpet av helga - kan han forlenge oppholdet i varmen ytterligere to uker. Tom Nordlie og hans disipler ankommer Spania i dag.

Trøtt av investor

KILs daglige leder Jens Njøsen legger ikke skjul på at dette har vært en lang og tung sak for KIL. Han legger ikke skjul på at ett problem i prosessen har vært Gundersen-investor Gunnar Bjønness. Han har blant annet truet klubben med søksmål dersom Tore Andreas hadde endt opp som Bosman-spiller etter et eventuell arbeidsrettssak.

– Jeg vil ikke si så mye om dette, men jeg tror folk har skjønt hva jeg mener. Det hele er ganske så uvirkelig. Her snakker vi om en mann som er investor i klubben som startet denne saken med å komme med det første bundet, Sandefjord. Dessuten er han investor i Tore Andreas og nær venn med hans pappa.

– Godt å få denne saken ut av verden?

– Ja, dette har ikke vært moro. Nå gleder jeg meg over de spillerne vi har, og som jeg tror går mot en veldig spennende sesong.

– Hvor mye vil LSK betale for Gundersen?

– Det kan jeg ikke si noe om, sier Jens Njøsen.