AIKs trener Rikard Norling er full av lovord om KIL-stopperen, og antyder at klubben vil følge opp interessen utover vinteren..

– Han har vist seg som en spennende spiller som vi kommer til å titte mer på, sier han til nettstedet fotbolldirekt.com.

God spiller

23-åringen har trent med den svenske serietoeren siden mandag, og kan fort ende opp i Stockholmsklubben.

– Jeg kommer til å vurdere hans innsats sammen med resten av ledelsen. Jeg vil ikke ta en beslutning alene, sier Norling, før han legger til:

– Han har vært god, det er det ingen tvil om. Han er en godt skolert midtstopper som representerer riktig alder. I tillegg er han ambisiøs, skyter AIK-treneren.

Langt fram

Trønderen var på vei hjem til Norge i går ettermiddag da Glåmdalen slo på tråden.

– Det har vært en utrolig opplevelse. Jeg fikk gode tilbakemeldinger, men det er langt fram til en eventuell kontrakt, sa Per Verner på sedvanlig beskjeden måte. Han legger ikke skjul på at forskjellen mellom KIL og AIK er enorm.

– AIK er en storklubb på alle måter. Men jeg ble veldig godt tatt imot, og trivdes blant spillerne. Treningene gikk brukbart. Det var høyere tempo enn jeg er vant til, men det skal jo være forskjell mellom toppen av Allsvenskan og norsk 1.divisjon.

Kan ikke si nei

– Hopper du på et tilbud hvis AIK vil kjøpe?

– Jeg tror ikke det er mange norske 1.divisjonsspillere som ville sagt nei til et tilbud fra AIK. Det har vært et utrolig fotballår for mitt vedkommende.

– Men jeg har vært heldig ved å unngå skader. I tillegg har jeg hatt en stor fordel ved å spille med gode medspillere og en trener som har gitt meg stor tillit, sier Rønning – som tar noen velfortjente feriedager hjemme på Levanger før fellestreningene med KIL starter opp igjen kommende fredag.

Tror på løsning

KILs sportslige leder Åge Steen har også fått med seg Rønnings innsats i Stockholm de siste dagene.

– Jeg har hørt at han har gjort det veldig bra, og det er hyggelig. Men vi har ikke hørt noe mer konkret fra klubbledelsen i AIK – foreløpig, sier Steen.

– Tror du Per Verner Rønning blir solgt i løpet av vinteren?

– Vanskelig å svare på, men jeg tror på en løsning hvis AIK virkelig vil kjøpe ham. AIK er en storklubb, og har økonomi til å kjøpe en spiller fra norsk 1.divisjon, sier Åge Steen.