Gutta er i stort flertall i motocross, men det er det kanskje i ferd med å bli en forandring på. Kongsvinger Motorklubb har nå ei gruppe med bare jenter som trener sammen.

Sandra Obniska, 11 år fra Kongsvinger, Emma Eikbråten, 15 år fra Kongsvinger, Vilde Marie Holth, 12 år fra Borgen, Sara Bjerlin, 13 år fra Disenå, Stine Løvås Sandmo 13 år fra Nord-Odal og Tirill Børrud, 13 år fra Kongsvinger, er med i gjengen som trener og konkurrerer sammen.

Under ledelse av Emmy Wallberg trener og konkurrerer de sammen.

– Jeg har tidligere kjørt SM i motocross, og hadde egentlig lagt opp da jeg flyttet til distriktet, men jeg slo til da jeg fikk spørsmål om å trene disse jentene. Jeg kjenner igjen mye av meg selv i dem, og det er utrolig moro å se framgangen, forteller treneren.

– Det er moro med fart, å hoppe og å slå gutta, sier jentene nærmest i kor.

– Vi må jo tåle å bli litt møkkete, og det er hardt arbeid å kjøre løp. Noen sier at det bare er å sitte på rompa og gasse, men slik er det ikke. Skal du bli god må du trene mye fysisk, ellers går det ikke, forteller Sara Bjerlin.

Neste helg arrangeres Norges første jenteløp i Nord-Odal. Jentene gleder seg til det, og oppfordrer folk til å komme og se på.