De første dagene denne uka er han på bane i Tyskland for å gjøre de siste testene og de siste forberedelsene til første EM-runden som går i Barcelona lørdag og søndag. Ben Philip og hans sju mann sterke team dro av gårde like før helga og blir borte halvannen uke. Når det nærmer seg helga dukker også mellom 30- og 40 supportere fra distriktet opp i Barcelona for å følge den første runden.

– Det er helt utrolig hvilken supporterstøtte vi har. De dukker opp på de fleste rundene, og det inspirerer selvsagt Ben Philip en god del ekstra, sier pappa og en av hovedsponsorene, Bernt Gundersen.

– Blir tøffere nå

Ben Philip selv tror det blir tøffere og hardere å vinne denne klassen i år. Det ser riktignok ut til å bli færre deltakere i klassen, men de som stiller har alle ambisjoner om å vinne.

– Nå blir hvert eneste heat nesten som en finale å regne med bare vinnerkandidater. Så det blir ingen enkel sak å forsvare tittelen. Men jeg skal gjøre mitt beste, sier han.

Både sjåfør og teamet ellers legger ned veldig mye tid for at Ben Philip skal stå sterkest mulig rustet til å ha en mulighet til å hevde seg i toppen og aller helst vinne sammenlagt.

– Jeg er mildt sagt veldig imponert over mannskapet mitt. Det er nesten så jeg ikke skjønner at de gidder å bruke så mye tid på det. Men jeg er selvsagt veldig, veldig takknemlig for at de gjør det. Uten dem og deres innsats hadde det ikke vært mulig. Vi har også mange lokale sponsorer som fortjener en skikkelig takk, sier Ben Philip Gundersen. Og han takker dem gjerne med en ny EM-tittel.

Teamet består i tillegg til sjåfør Ben Philip av Tony Sormbroen, Martin Midtsundstad, Snorre Trangsrud, Borge Røsen, Bernt Gundersen og bussjåførene Bjørn Trangsrud og Roger Sandberg.

Koster mye

Mens utgiftene er akkurat så store som man har anledning og mulighet til å strekke dem, er premiepengene svært beskjedne i denne klassen, selv for en Europa-mester.

– Jeg tror det ble 10.000 kroner i pengepremier i fjor, og det er langt unna hva moroa koster. Det går ikke an å leve av det man kjører inn i min klasse. Det er takket være sponsorer og frivillig mannskap mat dette går an. Skal man leve av rallycross, må man opp blant de virkelig store gutta. Og det kan jo være et mål, sier Ben Philip Gundersen.

Denne sesongen skal han kjøre alle fem EM-rundene, seks NM-runder, NM i bakkeløp og kanskje et par løp til. Så sommeren og høsten blir hektisk for den åtte mann sterke troppen. Og for de mange supporterne som følger unge Gundersen tett fra løp til løp.