- Jeg bestemte for å delta kort tid før løpet og har egentlig ikke trent noe spesielt fram mot dette maratonløpet. Likevel var jeg lett og pigg i kroppen, sier en fornøyd Morten Tronbøl.

I helga fikk han revansj på Jan Hoel i Jessheim Vintermaraton etter fjor årets knepne tap. Tiden 2.46,34 er meget sterk på denne tiden av å ret. Prestasjonen blir ikke mindre imponerende når vi legger til at Tronbø l har trent hver dag før løpet.

- Jeg brukte løpet som et avbrekk i den vanlige treningen. Jeg trener riktignok litt mindre på denne tiden, men har løpt mellom 60 og 70 kilometer og har gjennomført to intervalløkter i uka før lø pet. Vanligvis trener jeg nesten ingenting siste uka før et maratonlø p, sier Tronbøl, som nå løper for Bøler.

Sterk avslutning

Jan Hoel har vunnet Jessheim Vintermaraton fem ganger på rad og var storfavoritt før start. Tronbøl og Hoel løp sammen fram til 33 kilometer, men da fikk Tronbøl ei luke som Hoel aldri klarte å tette. I mål var Jan Hoel snaue fire minutter bak Tronbøl.

- Jeg bestemte meg for å klemme til skikkelig på den siste mila og fikk raskt ei luke til Jan Hoel. Det var jo godt å få stoppet seiersrekka hans, samtidig som jeg fikk revansj for fjorårets knepne tap, smiler Morten Tronbøl.

Tronbøls lagkamerat Kjetil Ask, fra Roverud, løp inn til en andreplass på 10 kilometer på tiden 36.33. Han hadde ingen sjanse mot Henrik Sandstad som brukte 31.17.