Kongsvinger Maraton avvikles i morgen. Arrangøren ønsker å gjøre dette til et skikkelig familiearrangement, og utvider tilbudet med en natursti for barn.

Familien Nygård stiller i Kongsvinger Maraton for aller første gang. Barna Andrine og Markus liker å være ute i naturen. Derfor ønsker de å prøve seg på den innlagte naturstien.

- Etterpå skal vi starte i minimaraton. Da blir også pappa med, sier Andrine.

- Fint tiltak

- Dette er et meget positivt tiltak fra arrangørens side. Selv velger jeg å delta i fritidsaktiviteter hvor også barna kan være med. Dette er noe som alle i familien kan være sammen om. Barnas mor skulle også vært med, men hun måtte prioritere jobben denne gangen, sier Geir Nygård.

- Det var ungene som hadde lyst til å slenge seg med. Det er spennende å få startnummer på brystet. I tillegg vanker det noe premier. Dessuten er ungene interessert i dyr, fortsetter han.

Selv om Andrine og Markus debuterer i dette arrangementet, har de en viss erfaring med turmarsjer. Begge har vært med i Knartamarsjen på Galterud. Andrine har tilbakelagt den åtte kilometer lange løypa både i barnevogn og på sykkel. Tre år yngre Markus er heller ingen pyse. Han har både gått og løpt denne distansen.

Men det var nok interessen for dyr som ble avgjørende for valg av lørdagsaktiviteter førstkommende helg.

- Jeg kan litt om dyr. I hvert fall slike dyr vi finner i dyreparken. Vi har vært i dyreparken i Kristiansand. Det var veldig morsomt sier Andrine.

- Jeg synes apene er kule dyr, sier Markus som tiner opp i løpet av intervjuet etter en litt blygsom start.

Utfordrer familiene

Arrangementskomiteens formann, Rolf Hanssen, oppfordrer familiemedlemmer i nærområdet til å melde seg på, både i rebusløpet (naturstien), og i minimaraton.

- Dette er en fin utfordring, både for store og små. Og vi har masse gavepremier, sier maratonsjefen.

- Det kommer stadig inn nye påmeldinger. Inkludert våre egne representanter teller startlista nå 165 navn. 44 løpere har valgt å prøve seg på den lengste distansen. Den er 42.2 kilometer. I fjor startet 170 løpere i Kongsvinger maraton, fordelt på tre distanser, sier formannen.