Naturstien ble innført i fjor. Den er ment som et supplement til hovedarrangementet.

Mens far eller mor svetter seg gjennom en av de tre løypeal-

ternativene, maraton 42.2 km, halvmaraton 21.1 km, eller minimaraton 4.2 kilometer – kan resten av familien være med på natursti.

I naturstien er det lagt inn rebuser som passer for deltakere i alle aldre. Løypa er en kilometer lang. Her er det ingen startkontingent.

Samarbeid

Kongsvinger Maraton har inngått et samarbeid med Byen Vår. Det har åpnet mulighetene til å få besøk av en ekte TV-kjendis. Det er nok ikke mange barn som ikke har hørt om Byggmester Bob – som altså tar turen til dette arrangementet.

Leder i arrangementskomiteen for Kongsvinger Maraton, Rolf Hansen og leder i Byen Vår, Uno Arnesen, er godt fornøyd med at det har lyktes å få den kjente og populære byggmesteren til Sæter denne lørdagen

– Kongsvinger Maraton skal også være show og moro. Naturstien inngår i en totalpakke for hele familien. Mannfolkene får løpe, mens barna leker, sier de to pådriverne.

Treffes i løypa

Alle barna vil få utdelt en gul Byggmester Bob-hjelm ved påmelding. I tillegg skal Bob være ute i løypa og hilse på deltakerne. Han vil også dele ut refleksvester og T-trøyer.

Naturstien starter på formiddagen, men opplegget er fleksibelt, slik at deltakerne kan ta seg ut når det passer den enkelte. Det blir også utdelt en del gavepremier, som blir trukket ut på startnumrene.

– De som ønsker det, kan få utdelt sin hjelm på forhånd ved å henvende seg ved Byen Vår sitt kontor på Jernbanestasjonen Antallet er noe begrenset, sier Uno Arnesen.