Brandvalgutten har kjørt Supercars i tre sesonger siden 2010, og har blant annet vunnet den norske EM runden på Lånkebanen (Trønderlag) i Supercars.

Lysen er tidligere Europamester i Super 1600, men nå er drømmen EM medalje i Supercars. Mats Lysen ble tidenes yngste EM-vinner med sine 17 år i 2009.

Bygger ny bil

IMG Motorsport har kjøpt rettighetene til rallycross-EM, og har varslet store endringer for å få mer interesse rundt sporten med sine tv sendinger.

«Stoppeklokka» byttes ut mot direkte dueller, og det er ventet mange tette nærkamper for å sikre seg finaleplass. Innledene omganger med poeng gir startoppstilling i to semifinaler der de tre beste går videre til finalen.

Lysen er spent på den nye konkuranse-avviklingen, men i likhet med sin teamkamerat i Helmia Motorsport, den rutinerte Stig-Olov «Stecka» Walfridson bygger begge de to førererne hver sin nye Renault Clio Supercarbil.

De nye bilene skal være med å gjøre at Mats Lysen og den svenske teamkameraten «Stecka» er med å kjempe i toppen av internasjonal rallycross i årene som kommer.

Samarbeidet mellom Stig-Olov och Mats startet allerede i 2011, og de to kjenner hverandre godt. Mats Lysen Motorsport drifter sin bil selv, mens «Stecka» har sine egne mekanikere.

Men de to har en felles semitrailer der VIP-gjester og begge teamene er samlet under konkuransene. Det at de utvikler de nye bilene sammen vil være en stor fordel. Begge kommer til å kjøre tester for å opptimalisere bilene sine frem mot sesongstart.

Håper på Petter

– Den største forskjellen på den nye bilen i forhold til den gamle er at det er en 5 sylindret motor, noe som gjør at den skal ha et bredere register å kjøre på, forklarer Lysen.

Lysen har hatt flere svært gode enkeltresultater og flere pallplasseringer, men i år er målsetningen EM-medalje sammenlagt. Høydepunktet i karrieren så langt var seieren i Supercars på hjemmebane, under EM runden på Lånke (Trønderlag) i 2011. Det kjøres EM-runde på samme bane i midten av juni.

Konkuransen vil bli veldig hardt, og det er varslet flere nykommere i rallycross. Flere av de som er ventet på startstreken kommer blant annet fra rally. En av dem som det ryktes kommer til start er Petter Solberg, så kampen om medaljene kan stå mellom flere gode nordmenn.

– Det hadde vært tøft om Petter kommer. Det ville ført til et løft av interessen rundt sporten sammen med den nye konkuranseformen, mener Lysen.

EM 2013:

31-1 april Lydden Hill, England

27-28 april Montalgre. Portugal

25-26 maj Nyriád, Ungern

15-16 juni Lånke, Norge

22-23 juni Kouvola, Finland

6-7 juli Höljes, Sverige

17-18 aug Mondello, Park Irland

7-8 sept Lohéac, Frankrike

14-15 sept Greinbach, Österrike

28-19 sept Buxtehude,Tyskland