Nylig gikk en av lederne i Larvik Håndball ut og mente at klubben måtte servere øl på hjemmekampene for å få mer publikum på tribunen. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og avholdsfolket har gitt Larvik det glatte lag. Det skremmer ikke ledelsen i KIL-hockey. For der er planene allerede klare til hjemmekampen mot Bergen 17. februar.

– Vi har fått lov til å servere øl på denne kampen. Vi skal sette opp et telt utenfor hallen hvor det blir aldersgrense. Der vil det bli muligheter for å ta seg en øl og noe å bite i, sier styreleder Lars Joramo.

– Samme som rallytelt

Hjemmekampen mot Bergen går samme helg som Rally Norway og vinterfestivalen i byen. KIL-hockey har ingen planer om å sitte på baken og se at publikum forsvinner ut i de dype skoger for å følge Petter Solberg.

– At vi velger denne løsningen har jo sammenheng med at det skjer en del andre ting i byen samtidig, og vi må tilby noe ekstra for å få folk på kamp, sier Joramo.

Som en del av vinterfestivalen holder KIL-hockey ishallen åpen for familier som ønsker å gå på skøyter, men Joramo forsikrer at det bare blir solbærtoddy å få inne i hallen.

– Vi ønsker at våre hjemmekamper skal være et familiearrangement, og derfor trekker vi selve ølsalget ut i et telt på 60 kvadratmeter, forteller Lars Joramo.

– Frykter dere at noen kommer med en pekefinger når dette blir kjent?

– Det er mulig at noen reagerer på salg av øl på våre kamper, men vi ser på dette som et prøveprosjekt for å se hva folk vil ha.

Den samme helga vil være et rallytelt på Rådhusplassen, hvor folk kan kjøpe øl. Jeg ser ikke den helt store forskjellen på det, sier Joramo.

– Blir det fast ølsalg på hjemmekampene hvis Bergen-kampen blir en suksess?

– Som sagt, så er dette noe vi ønsker å prøve ut. Det krever en del jobb å ha et sånt telt, så vi må eventuelt finne en annen form hvis dette skal bli en fast tradisjon. Og jeg vet ikke om det er like enkelt å få tillatelse til å servere øl på fast basis, sier Joramo.

Kampen mot Bergen starter så sent som klokka 19.30 på lørdagskvelden, men Joramo frykter ikke at det blir flatfyll i hallen.

– Vi gjør jo dette for å trekke publikum på hockeykamp og håper at folk tar med seg kampen før dem går ut på byen. Men jeg tviler på at det blir noen fyllefest i hallen, mener Joramo.

– Nå har jo laget endelig begynt å plukke poeng, og kanskje er det ikke nødvendig med ølsalg for å få folk til å komme mot Bergen, avslutter Lars Joramo.