Anne Gunn Bekkengen (37) var bare 11 år da hun deltok for første gang, den gang moren var sentral i arrangementet. Etter debuten har hun alltid vært på startstreken under Finsrudmarsjen, selv om hun de siste sytten årene har vært bosatt i Sverige.

– Her kommer jeg til å delta så lenge jeg orker, sier Anne Gunn. En "happeningen" like stor som 17. mai her på Finsrud, legger hun til.

"Alle" er med

Like sikkert som på nasjonaldagen, dukker finsrudingene opp fra alle "kriker og kroker" for å få med seg Finsrudmarsjen i en aller annen form. Enten er de funksjonærer eller trimmere, men de fleste er begge deler ettersom det åpnes opp for fleksistart for denne gruppa. 230 startende var femti flere enn år året før.

– Skikkelig bra, istemmer primus motorene Marit Bekkengen og Kåre Delviken, etter at de startende hadde lagt i vei på enten seks eller nikilometeren.

– Alle liker løypene her, sier Marit og forteller at marsjløypene egentlig skulle gått gjennom Finsrud. Men med én meter snø på visse steder det første året for 26 år siden, måtte arrangøren tenke nytt. Dermed ble løypa lagt gjennom to land og tre kommuner - noe som gjør marsjen spesiell.

Gir overskudd

– Å stå på startstreken sammen med mange andre er i seg selv en opplevelse, selv om jeg bare konkurrerer med meg selv, sier Anne Gunn Bekkengen. Hun gir alltid så mye at hun blir varm og svett, og liker godt den kuperte løypa.

Veteranen i Finsrudmarsj-sammenheng setter sett egne mål, og bekrefter at det er blitt en del "perser" opp gjennom årene.

– Litt "berg og-dalbane" når det gjelder tidsbruk, sier Anne Gunn Bekkengen som tre dager i uka trener spinning på Magnor Aktiv. Treningen skaffer henne det overskuddet hun trenger for å holde ut lange dager på både 10 og 12 timer i stillingen som butikksjef.