Gå til sidens hovedinnhold

Kjøpte ny back på Internett

Artikkelen er over 14 år gammel

Gjennom søk på Internett fant KIL arvtageren til Kjetil Byfuglien på venstrebackplassen.

27 år gamle og 188 centimeter høye Krzysztof Smolinski var spilleren KIL først ble kjent med gjennom Internett - og som i går skrev under kontrakt med klubben.

– Snart kan du handle alt på Internett, også fotballspillere, smiler sportslig leder Åge Steen.

30–40 spillere

Slik forklarer KIL-lederen framgangsmåten for å finne klubbens siste forsterkning - som altså kom gjennom å "surfe" på Internett:

– Via ulike sider på Internett har vi nok sett på 30–40 venstrebacker. Polakken fant vi på sidene til forrige sesongs Superettan-klubb, Umeå. Han virket spennende, og det viste seg at jeg kjente hans agent. Vi har også fått gode referanser fra Umeå, forklarer Steen om Internett-treffet klubben første gang fikk for ett par uker siden.

Umeå hentet fem spillere i fjor i et desperat forsøk på å berge plassen i Sveriges nest øverste divisjon. Det gikk ikke, og dermed var det heller ikke aktuelt for Smolinski å fortsette i Umeå, der han hele tiden hadde fast plass på laget.

Han kommer gratis til KIL som Bosman-spiller.

Slo ut Norge

Bortsett fra dette ene året i nabolandet, har 27-åringen kun spilt fotball i hjemlandet. Blant annet for storlaget Wizla Krakow, som stort sett er europacupdeltaker hver eneste sesong.

– Han har spilt for alle aldersbestemte landslag fram til U21-landslaget, der han har fem kamper. For sju år siden var han med å slå Norge ut av EM-kvalifiseringen, forteller Steen.

Etter at kontrakten var i havn i går ettermiddag, dro Smolinski hjem til Polen for å pakke. Om kort tid er han tilbake på sitt nye hjemsted. Da venter hardkjør under Thomas Berntsens ledelsen. Det bekymrer ikke KILs sportslige leder.

– Han viste under treningsøktene med oss i helga at han ligger i forkant fysisk. Mitt inntrykk er at det dreier seg om en meget profesjonell og pliktoppfyllende fotballspiller - med stor treningsvilje. Han har en god venstrefot, og kan også benyttes som midtstopper, oppsummerer KILs sportslige leder.

Kommunikasjonen blir heller ikke noe problem, siden Smolinski snakker godt engelsk. KIL-debuten kan bli allerede 4. februar, mot divisjonskollega Raufoss.