Snytt for brødreduellen – familien var delt i to

GLADE GUTTER: Kanskje var det bra det ikke ble noen brødreduell i familien Bojang i 4. rundekampen mellom Mjøndalen og Kongsvinger. Da kunne Jibril (t.v.) og Sulayman fortsatt være gode venner etter kampslutt. Selv om Jibril sto igjen som vinneren etter cupmøtet på Gjemselund.

GLADE GUTTER: Kanskje var det bra det ikke ble noen brødreduell i familien Bojang i 4. rundekampen mellom Mjøndalen og Kongsvinger. Da kunne Jibril (t.v.) og Sulayman fortsatt være gode venner etter kampslutt. Selv om Jibril sto igjen som vinneren etter cupmøtet på Gjemselund. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jibril Bojang (24) ble snytt for duellen med lillebroren Sulayman (21), men kunne juble for cupavansement da Mjøndalen slo Kongsvinger 3–0.

DEL

Jibril Bojang fikk en sjelden sjanse fra start i 4. rundekampen på Gjemselund i Kongsvinger, men broren Sulayman, som er på utlån fra Sarpsborg 08, pådro seg en strekk bak i lårmusklene i 2-0-tapet for Strømmen søndag, og måtte hvile

Det kunne blitt en skikkelig best i familien-duell med Sulayman på backen og Jibril på kanten.

– Veldig kjipt. Vi hadde snakket om det helt siden trekningen i forrige uke, og hjemme hadde familien delt seg i hvem de trodde ville vinne, forteller Jibril.

Delt familie

Han er pappagutt som han sier, så det var faren som holdt ham som vinner av duellen.

– Sulayman er skikkelig mammagutt, så han fikk hennes støtte. Men så ble det altså ikke noe av, da, sukker Jibril.

Yngstemann synets også det var leit at det ikke ble noe av brødreduellen.

– Jeg hadde gledet meg sååå til denne kampen, og så ble jeg satt ut av denne skaden. Jeg trodde først det bare var en krampe, og spilte videre i Strømmen-kampen, men skjønte etter kampen at det var verre enn det, forteller Sulayman Bojang.

Broren Jibril føler han leverte en bra kamp, og er glad for trener Vegard Hansens tillit.

– Jeg føler meg fresh, og føler at jeg har fått sjansen til å vise meg fram. Med litt skader i laget nå, så håper jeg på mer spilletid, sier eldstemann Bojang

I stedet var det Fredrik M. Pålrud som ble tatt med på løpeturer av Bojang.

Divisjonsforskjell

Og dem ble det mange av for hjemmelaget, for Mjøndalen var divisjonen bedre enn hjemmelaget. MIF dominerte i både ballinnehav og målsjanser, og bare på noen kontringer var KIL i nærheten av noe.

Nå ble nok hjemmelaget preget av at Ville Jalasto fikk direkte rødt kort rett før pause da han som bakerste forsvarer stupte med knottene først inn i en takling av Sondre Liseth.

Mjøndalen hadde fem feite målsjanser før de fikk uttelling fire minutter etter pause da Stian S. Aasmundsen var først på en retur fra keeper etter at Fredrik Brustad hadde nikket mot mål. Sondre S. Johansen ruvet høyest på en corner fra Joackim O. Solberg etter 65 minutter, og nikket kontant inn 2–0.

Johansen som avsluttet kampen som midtspiss.

Og så var Aasmundsen der igjen etter 72 minutter. Han fikk en enkel jobb etter et flott gjennomspill av Sondre Liseth.

– Det er deilig å registrere at vi har tatt et solid steg bort fra nivået til Kongsvinger i 1. divisjon. Nå var vi mye bedre enn dem gjennom hele kampen, og fikk både brukt farten vår, og vi fikk brukt Sondre (Liseth) som midtspiss og oppspillspunkt, sier MIF-trener Vegard Hansen.

Han noterte tre flott mål, og bunn solid defensivt spill.

– En godt gjennomført cupkamp, mener MIF-treneren.

Mange Strømsgodset-relasjoner

Mathias Gjerstrøm, som er på utlån fra Strømsgodset, spilte hele kampen på midtbanen for Kongsvinger, mens unge Sander Røed, sønn at tidligere SIF-spiller Thomas Røed, var ubenyttet reserve hos vertskapet. Et KIL-lag som blir trent av tidligere rekruttrener i Strømsgodset, Vito H.B. Gazimba.

Fakta

Artikkeltags