Kjente fotballprofiler sterkt preget av dødsfallet

STIKK I MAGEN: Martin Linnes tok nyheten om Ovliens død tungt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

STIKK I MAGEN: Martin Linnes tok nyheten om Ovliens død tungt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel

EIDSKOG: Mange kjente fotballprofiler har den siste uken vært preget av den triste nyheten om Ovliens dødsfall.

DEL

– Man blir helt slått ut egentlig. Du får et skikkelig stikk i magen. Jeg har flere rundt meg som kjenner ham, og han er en jeg hadde pratet med om jeg hadde møtt ham. Han var en ung, frisk og ydmyk gutt som var full av pågangsmot. Han jobbet hardt, og det er helt uforståelig at noe sånt kan skje, sier Linnes til VG.

Ovliens tidligere lagkamerat, Moldes Martin Ellingsen, sier det er vanskelig å ta innover seg.

– Jeg forstår det ikke. Jeg ser bilder av Adrian på nett og det står at han er det. Men jeg klarer ikke å ta det innover meg. Det er helt surrealistisk, sier en sterkt preget Ellingsen til Romsdals Budstikkes nettavis rbnett.no.

Tok hånd om meg

Landslagsspiller Kristoffer Ajer, som spilte sammen med Ovlien en rekke ganger i U-landslagsnivå hyller hans måte å ta vare på den rundt seg.

– Han tok hånd om meg med en gang, sier Ajer til TV 2 Sporten.

– Det sier mye om Adrian at han var kaptein på landslaget, men også på Kongsvinger. Han var en veldig god midtstopper. En ung kaptein. Men så var Adrian veldig voksen for sin alder. Han var så godt likt av alle, sier Strømsgodsets Mathias Gjerstrøm, som spilte sammen med Ovlien i KIL og var en god venn av Vestmarka-gutten.

U-landslagstrener og KIL-legende Geir Frigård kjente også Ovlien godt fra tiden på landslaget. Frigård var nemlig assistenttrener for både G15 og G16-landslagene da Ovlien spilte der.

– Han bidro til fellesskapet og han tok seg av alle. Adrian var tvers gjennom en god gutt, sier Geir Frigård til Dagbladet.

– Det er blytungt og fullstendig meningsløst, legger han til.

Luis Pimenta som ledet KIL til cupfinale i 2016 sier det slik:

– Han var en nydelig gutt. Adrian var elsket. Og han var et stort talent. Dette er en forferdelig tragedie, sier Pimenta som trente Adrian Ovlien i Kongsvinger i to år og tre måneder.

Pimenta stopper opp. Han blir taus før han sier:

– Jeg har mange gode minner med Adrian. De kan ingen ta ifra meg, sier han til Dagbladet.

Artikkeltags