Tollefsen: – En leder du gjerne blør litt for

HYLLES: Roy Johansen hylles for jobben han har gjort med å løfte norsk ishockey.

HYLLES: Roy Johansen hylles for jobben han har gjort med å løfte norsk ishockey. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

MOSKVA: Roy Johansen føler oppdraget med å løfte norsk hockey er fullført.

DEL

Roy Johansen har virkelig samlet Ishockey-Norge til ett rike på sin 15 år i sjefsstolen som landslagssjef.

1. juni overtar Petter Thoresen. Roy Johansen kan med rak rygg gi stafettpinnen videre. Han har så definitivt klart å få norsk ishockey opp og stå.

– Det var vel greit å overlate jobben til ham med Norge som A-nasjon, sa Johansen etter den siste VM-kampen.

På selveste 17. mai i Moskva takket spillerne sjefen på sin spesielle måte med å vise at Johansen hele tiden har vært en av gutta.

Egen drakt

Nesbuen og landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen ble kåret til Norges bestemann etter avtale med arrangørene for så i gi en klokke samt en signert landslagsdrakt med Roy og nr. 15 på ryggen til den avtroppende landslagssjefen.

– Roy har vært en leder som man kan blø litt for. Han vil deg godt, og du vil han godt, så det er ikke så vanskelig å gjøre det lille ekstra, sier Tollefsen.

Selv har ikke Johansen fått tenkt spesielt over hva som er høydepunktet i løpet av hans 15 år lange regjeringstid. Han har tatt Norge til tre kvartfinaler i VM og to OL-turneringer.

– Jeg har ikke fått tenkt noe over det, for vi har vært midt inne i kampen. For oss var det viktig å vinne over Latvia. Plasseringsmessig er det bra, men for ettertiden vil vi være litt skuffet over at vi ikke gikk til kvartfinale siden vi spilte godt mot alle nasjonene.

Fornøyd med VM-innsatsen

Med unntak av kampen mot Tsjekkia, hvor de norske spillerne fikk bank, har Norge spilt seks solide kamper. Laget endte til slutt på en tiendeplass.

– Vi spiller bedre hockey enn noen gang, men de tørre fakta er at effektiviteten har vært for dårlig. Vi må bli bedre i både effektivitet og i å utnytte overtall. Spillemessig har det vært en turnering som har vært blant de beste, sier Johansen.

– Hadde vi vært mer effektive mot Danmark, hadde vi vært i en kvartfinale. Det er litt ergerlig, men samtidig må du se på spillet. Det har vi klart å utvikle i flere år nå. Den dagen vi også får effektiviteten på plass, kan vi igjen snakke om en kvartfinale.

Tollefsen oppsummerer mesterskapet på sin måte:

– Vi hadde en tøff start mot Danmark. Etter den kampen synes jeg at vi klarte å heve oss. Vi spilte bra hockey. Tsjekkia-kampen har jeg glemt allerede, så jeg har kun spilt seks kamper her.

– Vi har ikke bare stått i styrspillet og bare slått unna pucker. Vi har hatt to rekker som absolutt kan spille mot de beste. Det er kult å se at norsk ishockey kan bli litt spillende også framover.

Utskiftninger?

– Det lukter fort et generasjonsskifte med ny trener. Det blir ofte sånn at det blir utskiftinger når det kommer en ny trener. Så får vi se hva slags system han vil spille, og hva som passer forskjellige spillertyper.

– Jeg har lyst til å spille for landslaget og ser stoltheten med det, men man må jo begynne å tenke når man blir eldre, på familie, barn, skader. Så må man ta en runde hva som er best for alt og alle, sier Tollefsen. 

Artikkeltags