Her er den nye golfsjefen

Ny sjef: Svenske Rickard Allard (30) skal styre Kongsvinger golfklubb. 30-åringen, som nylig ble ansatt som daglig leder i klubben, har økonomisk utdannelse og bakgrunn som profesjonell golf-spiller.FOTO: TERJE SUNDBY

Ny sjef: Svenske Rickard Allard (30) skal styre Kongsvinger golfklubb. 30-åringen, som nylig ble ansatt som daglig leder i klubben, har økonomisk utdannelse og bakgrunn som profesjonell golf-spiller.FOTO: TERJE SUNDBY

Artikkelen er over 5 år gammel

Den tidligere golfproffen Rickard Allard (30) skal løfte Kongsvingers Golfklubb. HVA TROR DU OM DEN NYE GOLFKLUBBEN?

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Svenske Allard er ansatt som ny daglig leder i Kongsvingers Golfklubb. Den unge lederen kommer fra en tilsvarende stilling i den svenske golfklubben Gränna Golfklubb.

– Jeg var i Tyrkia da jeg så annonsen. Der fattet jeg interesse for stillingen og sendte av gårde CV-en min. Jeg fant fort ut at dette anlegget har et helt utrolig potensial, og jeg ser en stor utfordring i det å få til noe med denne klubben og dette anlegget, sier Allard til Glåmdalen.

Tidligere golfproff

Allard har fra barnsbein av vært en golfentusiast. Som juniorspiller var han meget lovende, og det resulterte i at han ble golfproff i tre sesonger fra 2004- til og med 2006-sesongen.

Samtidig tok han en mastergrad i økonomi ved et universitet i North Carolina i USA.

– Jeg satset for fullt på golfen, men var klar på at jeg ville ta en utdannelse også, sier 30-åringen.

I 2006 følte han at utviklingen stoppet opp sportslig, og da søkte han sivile jobber.

Han fikk da jobb innenfor finansanalyse i et selskap i Wien, Østerrike. Deretter jobbet han i et svensk selskap, før han fikk jobben som klubbsjef, eller daglig leder som det heter på norsk, i den svenske golfklubben Gränna.

Har visjoner

Som nytilsatt daglig leder i en klubb som har slitt økonomisk håper Allard at han kan bidra til å skape en økonomisk godt drevet klubb.

– Det blir helt klart tøft. Jeg skjønner at folk kanskje er skeptiske, så vi må jobbe med å bygge tillit igjen. Men jeg hadde ikke tatt denne jobben hvis jeg ikke trodde på dette. Anlegget har et fantastisk potensial, og det er jo på mange måter anlegget som er produktet vi skal selge. Når forutsetningen er så god har jeg tro på dette, mener Allard.

Selv om han understreker at han vil bygge stein for stein, har han også visjoner for klubben.

– På sikt håper jeg at vi kan arrangere store konkurranser her. Kanskje Europatouren for kvinner eller noe slikt.

Flyttet til Kongsvinger

Den unge svenske lederen har nå flyttet til Kongsvinger, og ser for seg at han blir værende i jobben og byen en lang stund.

– Jeg tok ikke denne jobben for å være her i halvannet år. Jeg ser for meg at jeg blir her, og mener denne banen fortsatt har et enormt uoppdaget potensial, som jeg håper å få fram, sier Allard.

Artikkeltags