Gå til sidens hovedinnhold

Har funnet seg ny klubb

Artikkelen er over 10 år gammel

Tidligere KIL-spiller Mame Niang var aktuell for comeback i Tippeligaen, men endte til slutt opp i en klubb i Sør-Afrika.

I starten av februar ble Mama Niang og KIL-styret enige om å skille lag med umiddelbar virkning.

Det skjedde etter at den høyreiste angriperen kom hjem til Kongsvinger én uke senere enn avtalt etter et prøveopphold i Kina.

LES OGSÅ: Mame er ferdig i KIL

– Det er sånn som skjer i livet, og ikke minst i fotballbransjen. Jeg har et veldig godt forhold til alle mine medspillere i KIL, og synes jeg er blitt godt mottatt av folk i byen, uttalte Niang etter at patrene skilte lag.

Nå har senegaleseren funnet seg ny klubb i Sør-Afrika. Niang har skrevet en toårskontrakt med SuperSport United F.C., som for øyeblikket ligger på tiendeplass i Premier Division.

LES OGSÅ: Hvor er det blitt av Mame Niang?

– Jeg er glad for å være tilbake i Sør-Afrika, men jeg kommer til å savne Norge og de venner jeg har fått der, sier Niang til Fotballmagasinet.no.

Han ble toppscorer i 2005-06-sesongen da han spilte for Moroka Swallows i den sørafrikanske ligaen.

Flere norske klubber skal ha henvendt seg og vurdert Mame Niang. Ifølge Fotballmagasinet er Aalesund en av disse.

LES OGSÅ: Fortsatt på jakt

– Jeg kan bekrefte at Niang er en av flere spillere vi har diskutert. Niang er en type spiller med en fysikk vi er ute etter. Og etter salget av Aarøy var Niang en av den type spiller vi diskuterte. Men vi har ikke vært i noen forhandlinger med spilleren, og det er ikke noe vi kommer til å gjøre i de nærmeste månedene, sier klubbdirektør Henrik Hoff.